SPS BIJELJINA: Kako zaustaviti odlazak mladih iz Republike Srpske?! (video)

Datum:

Share post:

U prostorijama GrO SPS Bijeljina danas je održana konferencija za medije Socijalističke partije Srpske.

Nosilac liste Izborne jedinice 6 prim.dr Srđan Mijatović govorio je o mjerama za zaustavljanje odlaska mladih iz Republike Srpske, te istakao da je prema procjenama u posljednjih 10 godina, Republiku Srpsku napustilo oko 300.000 građana.

“Dok su ti ljudi odlazili iz Republike Srpske, naši političari su pričali o progresu, novim putevima i fabrikama koje ne postoje. Stvarnost i politika u našoj Republici su dva odvojena svijeta. Ključ opstanka Republike Srpske su mladi. Da bi mladi ostali u Srpskoj , SPS u svom program ima poseban segment za mlade, a to je da se omoguće povoljniji stambeni krediti za mlade bračne parove, da se omoguće krediti za pokretanje sopstvenog biznisa, da se omogući da svako novorođeno dijete u Srpskoj ima 5.000KM pomoći odmah po rođenju, a u nerazvijem opštinama 10.000KM i ono što je najbitnije, da se najboljim studentima omogući stipendija, a ne samo određenom broju studenata kao što je to do sada bio slučaj”, rekao je Mijatović i dodao da je najbitnije omogućiti pravdu, jer živimo u nepravenom vremenu.

Neđo Đurić, kandidat SPS za predsjednika Republike Srpske istakao je da su mladi jedna od značajnih tema programa SPS. Kako je rekao, svi govore o odlasku mladih, a niko ne pravi konkretne poteze da mlade zadrži.

“Mladi se mogu zadržati jedino kroz razvojne programe, a razvojni programi su bazirani, prema našem programu, na osnovu prirodnih domaćih resursa i na uvođenju stranih kompanija na naše prostore. Potrebno je da obezbjedimo pravnu sigurnost, sigurnost investicionog kapitala i eliminisanje korupcije iz javnih institucija”, rekao je Đurić, te dodao da je takođe bitno urediti i razvojne programe školstva.

Kako je istakao Đurić, potrebno je prilagoditi školstvo novim razvojnim programima i usaglasiti ih sa privrednim razvojem Republike Srpske, odnosno, da se školuju oni kadrovi koji su potrebni Srpskoj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Velike razlike u temperaturi izazivaju tegobe i kod zdravih ljudi“ Ko je najosetljiviji na VREMENSKA KOLEBANJA i kako se zašititi

Temperatura je, na radost mnogih, prava ljetnja, ali se već za dva dana najavljuje pad temperature, koji će...

Najnoviji podaci: Cijene nafte i dalje u porastu, ovo je glavni razlog

Cijene nafte porasle su u utorak nakon što su podaci pokazali da je kineska ekonomija rasla brže nego...

U bijeljinskoj Bolnici otvorena još jedna angio sala (foto, video)

Danas je u bijeljinskoj Bolnici "Sveti Vračevi" otvorena još jedna angio sala. Svečana ceremonija počela je u 12.00...

ELEKTRO BIJELJINA: U srijedu remont TS „Kravica“, bez električne energije oko 1.300 kupaca

Saopštenje Elektro Bijeljine prenosimo u cjelosti: "U sredu 17. aprila 2024. godine, radnici „Elektro-Bijeljine“ izvodiće radove na godišnjem remontu...