SPREMNI DA IZAĐU NA ULICE Veterani u Bijeljini PORUČILI da su Srpsku stvarali borci

Datum:

Share post:

Predstavnici nekoliko udruženja veterana specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske sa područja Semberije, Majevice i Posavine smatraju da su nečasni zahtjevi Asocijacije “Stvaraoci Srpske” za isplatu valorizovane naknade za ratni period i naglašavaju da su Republiku Srpsku stvarali borci, a ne samo članovi ove asocijacije.

Predsjednik Udruženja veterana “Tobutskih sokolova” Aleksa Lazarević rekao je da su ova udruženja izričito protiv zahtjeva Asocijacije “Stvaraoci Srpske”, te najavio da će borci, ukoliko bude potrebno izaći i na ulice i tražiti svoja prava.

– Niko nema pravo da ignoriše borce kao stvaraoce Republike Srpske – rekao je Lazarević.

On je zatražio da predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske general Milomir Savčić zakaže vanrednu skupštinu na kojoj bi se borci izrazili o ovom pitanju.

TESTNA REKLAMA

– Poistovijetiti se sa nečim u čemu je učestvovao cijeli narod Republike Srpska je nešto sa čime se ne možemo pomiriti, njihova uloga je bila velika, ali za to su imali imaju određena primanja. Borci su, međutim, sve nevolje prebrodili u ratu, na ratištima širom Republike Srpske, braneći je – rekao je Lazarević novinarima.

Predsjednik Udruženja veterana “Mandini lavovi” Drago Tomić rekao je da su zahtjevi Asocijacije još jedno poniženje za borce, te naveo da će borci, ako bude bilo potrebno, izaći na ulice i zatražiti svoja prava.

Stranke koje participiraju u Narodnoj skupštini Srpske u utorak, 21. jula, na Palama su potpisale izjavu o podršci inicijativi za rješavanje pitanja stvaralaca Republike Srpske, odnosno o isplati valorizovane naknade za ratni period za poslanike u prvom sazivu Narodne skupštine, tri člana Predsjedništva i članove Vlade Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...