Sportske legende na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini

Datum:

Share post:

U okviru kulturno-sportskog događaja „Bijeljini na dar“, na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini danas je održana tribina pod nazivom „Sport spaja“ na kojoj je bilo riječi o sportu i njegovom značaju za socijalizaciju i razvoj svijesti kod djece i omladine. Gosti na tribini su bili brojni vrhunski sportisti iz Srbije.

Savjetnik gradonačelnika Bijeljine, Radiša Petrović, rekao je da je današnje druženje bilo prilika da mladi „iz prve ruke“ čuju neke dobre, kvalitetne priče, o tome kako se postaje pravi šampion, što u potpunosti odgovara ideji „Da sportu, da zdravom životu, ne ulici i lošim stvarima“ koju propagiramo u našoj zajednici.

On je naglasio da će Gradska uprava nastaviti sa organizacijom događaja ovog tipa, kako bi to uticalo na mlade da se opredijele za bavljenje sportom i zdrav način života.

Predsjednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek, istakao je da su ranije vođeni pregovori čiji zaključak je postojanje spremnosti Bijeljine da ostvari sportsku saradnju sa Srbijom.

On je naglasio da jačanje takve saradnje može da ima samo i jedino dobar rezultat.

Nekadašnji rukometaš i selektor prvog tima Srbije, Veselin Vuković, govorivši o značaju tribina poput današnje za mlade naraštaje, istakao je da treba imati na umu važnost upoznavanja djece sa nekadašnjim velikanima sporta – kako igračima, tako i trenerima i selektorima.

– Naša je obaveza da pokušamo da im prenesemo naša iskustva kako doći do velikih i važnih sportskih rezultata i nagrada – rekao je Vuković i dodao da raduje činjenica da su mladi zaista spremni da se aktivno bave sportom.

Dekan Pedagoškog fakulteta i jedan od inicijatora ideje da Kros RTS-a dođe u naš grad, Dalibor Stević, izrazio je posebno zadovoljstvo zbog ovogodišnjeg održavanja manifestacije „Bijeljini na dar“ kao segmenta RTS-ovog događaja koji je prvi put prešao formalne granice Srbije.

– Atletskom trkom, danas se završava jedna, za naš grad, veoma značajna manifestacija, a gostovanje srpskih sportskih legendi na našem fakultetu predstavlja posebnu čast i samo je upotpunilo pomenuti događaj – istakao je Stević.

Jedan od organizatora manifestacije „Bijeljini na dar“ i direktor i osnivač Krosa RTS-a, Stevan Kovačević, rekao je da je ponosan na činjenicu da je Kros prešao granicu Srbije, na organizaciju cjelokupnog događaja u Bijeljini, na trku na Starom aerodromu i naglasio da je ovo tek početak jedne izuzetno važne sportske priče i saradnje sa ove strane Drine.
 Zahvalivši gradonačelniku Ljubiši Petroviću i njegovim saradnicima, Kovačević je rekao da je siguran da će sljedeće godine takmičenja biti još masovnija, a program još bogatiji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljin.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...