SPORT VISION nastavlja da podiže ekološku svijest potrošača

Datum:

Share post:

Sigurno ste primjetili da se veći broj pojedinaca, ali i preduzeća interesuje i uključuje u aktivnosti povezane sa očuvanjem naše okoline i biodiverziteta.

Sport Vision nastavlja da podiže ekološku svijest potrošača (FOTO)
FOTO: SPORT VISION

Svijest o značaju očuvanja planete Zemlje i posljedicama koje je prouzrokovalo neekološko djelovanje prethodnih decenija nikada nije bila izraženija.

Mnogo je toga što treba da se popravi, vremena je sve manje, ali ono što nas hrabri jeste činjenica da je sve veći broj kompanija postao ekološki osviješten.

Sport Vision je jedna od domaćih kompanija koja već nekoliko godina nastoji da bude lider ne samo u prodaji sportske obuće i odjeće, nego i lider u društveno odgovornim aktivnostima i ekološkom načinu poslovanja.

Posjetom u nekoliko njihovih prodajnih objekata primjetili smo zanimljivu postavku, kao i očigledno nastojanje da se istakne asortiman svih sportskih brendova koji svoje proizvode kreiraju od recikliranih materijala. Kontaktiranjem marketing tima kompanije saznali smo da su u svim Sport Vision radnjama obilježeni proizvodi najrazličitijih brendova, koji su izrađeni od prirodnih, recikliranih ili ekološki prihvatljivih materijala, ali i to da su se oni potrudili da krenu korak dalje i da su prethodne godine postavili „eko kutije“ za prikupljanje stare obuće i odjeće.

Naime, Sport Vision kompanija je prethodne godine u okviru Eco Vision projekta postavila „eko kutije“ u nekoliko svojih radnji u cilju prikupljanja stare odjeće i obuće koja se dalje reciklira ili donira u humanitarne svrhe. Kako njihov PR tim kaže, sistem je jednostavan: „Obezbjeđivanjem pogodnosti pri kupovini želimo da podstaknemo potrošače da doniraju obuću i odjeću koju ne nose“.

Nakon sortiranja na upotrebljivo i neupotrebljivo, u saradnji s humanitarnom organizacijom „ADRA“, upotrebljivo se donira u humanitarne svrhe, a neupotrebljivo se dalje prerađuje i reciklira u određene proizvode: „Na ovaj način ne samo da smanjujemo količinu otpada, zagađenje vazduha nego i upotrebljivim artiklima dajemo novi život kroz doniranje“.

Za sada se „eko kutije“ za doniranje nalaze u Sport Vision i Buzz radnjama u Sarajevu (Sport Vision radnja na Ferhadiji i Buzz radnja u SCC-u) i Banjaluci (Sport Vision i Buzz radnja u Delta Planetu i Sport Vision radnja u ulici Veselina Masleše), a cilj je da u narednim sezonama značajno povećaju broj kutija za doniranje, te samim tim više doprinesu smanjenju emisije CO₂ zagađenja. Potrošači već stvaraju naviku doniranja odjeće i obuće koju ne nose, a svijest o potrebi očuvanja okoline postaje sve veća.

Ono što ističu iz Sport Vision tima jeste da je ovo samo jedan mali dio aktivnosti koje rade u okviru projekta VIZIJA ZDRAVE BUDUĆNOSTI. Obnova školskih sala, pošumljavanje, skupljanje otpada, eko trke i mnogo druge aktivnosti su bile i nastaviće da budu dio redovnih društveno odgovornih aktivnosti Sport Vision kompanije.

Možda je baš sada prilika da se i vi priključite Eco Vision pokretu i date prednost ekološki prihvatljivim artiklima pri narednoj kupovini, jer samo zajedno možemo učiniti da ova planeta ponovo bude zdrava okolina za život.

DEšavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

FK „PROLETER“ demantuje navode FK „Vlasenice“

Saopštenje FK "Proleter" prenosimo u cjelosti: "Poštovani, Povodom objavljenih saopštenja FK „Vlasenica“ u vašim portalima a u vezi odigrane utakmice...

Razvojna agencija Bijeljina poziva zainteresovane 31. marta na prezentaciju Programa rada za 2023. godinu

Poštovani, Razvojna agencija Grada Bijeljina Vas poziva na info dan – prezentacija Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije...

Sedmi Internacionalni festival muzike „Primavera“ od 30. marta u Etno selu „Stanišići“

U organizaciji Udruženja građana ”Muzički umjetnici Semberije” održaće se sedmi po redu Internacionalni festival muzike ”Primavera”. Četvrodnevna manifestacija praznika...

MILIČEVIĆ (SDS): Organi stranke će SANKCIONISATI Vidića zbog susreta sa Milanovićem (foto)

Vršilac dužnosti predsjednika SDS Milan Miličević ogradio se od poteza načelnika opštine Brod Zorana Vidića, člana te stranke,...