SPORT VISION nastavlja da podiže ekološku svijest potrošača

Datum:

Share post:

Sigurno ste primjetili da se veći broj pojedinaca, ali i preduzeća interesuje i uključuje u aktivnosti povezane sa očuvanjem naše okoline i biodiverziteta.

Sport Vision nastavlja da podiže ekološku svijest potrošača (FOTO)
FOTO: SPORT VISION

Svijest o značaju očuvanja planete Zemlje i posljedicama koje je prouzrokovalo neekološko djelovanje prethodnih decenija nikada nije bila izraženija.

Mnogo je toga što treba da se popravi, vremena je sve manje, ali ono što nas hrabri jeste činjenica da je sve veći broj kompanija postao ekološki osviješten.

Sport Vision je jedna od domaćih kompanija koja već nekoliko godina nastoji da bude lider ne samo u prodaji sportske obuće i odjeće, nego i lider u društveno odgovornim aktivnostima i ekološkom načinu poslovanja.

Posjetom u nekoliko njihovih prodajnih objekata primjetili smo zanimljivu postavku, kao i očigledno nastojanje da se istakne asortiman svih sportskih brendova koji svoje proizvode kreiraju od recikliranih materijala. Kontaktiranjem marketing tima kompanije saznali smo da su u svim Sport Vision radnjama obilježeni proizvodi najrazličitijih brendova, koji su izrađeni od prirodnih, recikliranih ili ekološki prihvatljivih materijala, ali i to da su se oni potrudili da krenu korak dalje i da su prethodne godine postavili „eko kutije“ za prikupljanje stare obuće i odjeće.

Naime, Sport Vision kompanija je prethodne godine u okviru Eco Vision projekta postavila „eko kutije“ u nekoliko svojih radnji u cilju prikupljanja stare odjeće i obuće koja se dalje reciklira ili donira u humanitarne svrhe. Kako njihov PR tim kaže, sistem je jednostavan: „Obezbjeđivanjem pogodnosti pri kupovini želimo da podstaknemo potrošače da doniraju obuću i odjeću koju ne nose“.

Nakon sortiranja na upotrebljivo i neupotrebljivo, u saradnji s humanitarnom organizacijom „ADRA“, upotrebljivo se donira u humanitarne svrhe, a neupotrebljivo se dalje prerađuje i reciklira u određene proizvode: „Na ovaj način ne samo da smanjujemo količinu otpada, zagađenje vazduha nego i upotrebljivim artiklima dajemo novi život kroz doniranje“.

Za sada se „eko kutije“ za doniranje nalaze u Sport Vision i Buzz radnjama u Sarajevu (Sport Vision radnja na Ferhadiji i Buzz radnja u SCC-u) i Banjaluci (Sport Vision i Buzz radnja u Delta Planetu i Sport Vision radnja u ulici Veselina Masleše), a cilj je da u narednim sezonama značajno povećaju broj kutija za doniranje, te samim tim više doprinesu smanjenju emisije CO₂ zagađenja. Potrošači već stvaraju naviku doniranja odjeće i obuće koju ne nose, a svijest o potrebi očuvanja okoline postaje sve veća.

Ono što ističu iz Sport Vision tima jeste da je ovo samo jedan mali dio aktivnosti koje rade u okviru projekta VIZIJA ZDRAVE BUDUĆNOSTI. Obnova školskih sala, pošumljavanje, skupljanje otpada, eko trke i mnogo druge aktivnosti su bile i nastaviće da budu dio redovnih društveno odgovornih aktivnosti Sport Vision kompanije.

Možda je baš sada prilika da se i vi priključite Eco Vision pokretu i date prednost ekološki prihvatljivim artiklima pri narednoj kupovini, jer samo zajedno možemo učiniti da ova planeta ponovo bude zdrava okolina za život.

DEšavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Predstavnici Privredne komore RS i PPK Bijeljina posjetili firmu „Rakić Komerc“ iz Batkovića

"Rakić Komerc" iz sela Batković kod Bijeljine bavi se proizvodnjom i prodajom konzumnih jaja, stočne hrane i proizvodnjom...

BIJELJINA: Otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture (foto, video)

U Bijeljini je danas otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2024“. Sajam ove godine okuplja 88...

LOPARE: Predstavljen projekat promocije poljoprivrednih potencijala Opštine (foto)

Prezentacija projekta pod nazivom „Promocija poljoprivrednih i turističkih potencijala opštine Lopare“, koji realizuje Turistička organizacija opštine Lopare, u...

STANIVUKOVIĆ O “PUTU“ IGORA RADOJIČIĆA: „Šta god drugi rade, neka im je srećno i neka idu putem kojim smatraju da trebaju ići“ (foto)

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, prokomentarisao je, formiranje pokreta "Svojim putem", na čijem čelu će biti Igor Radojičić, bivši...