SPC VELIKA OBARSKA DEMANTUJE navode da će dostavljati spiskove domaćina koji proslavljaju krsne slave

Datum:

Share post:

Srpska pravoslavna crkvena opština i parohija Velikoobarska u Velikoj Obarskoj demantuje navode da će nadležnim policijskim organima dostavljati spisak domaćina koji će proslavljati svoje krsne slave.

Obavještenje prenosimo u cjelosti:
„Najnoviji u nizu napada na Svetosavsku Crkvu, tiču se proslavljanja krsnih slava. Pored svih prozivki Svete nam Crkve, pojavile su se glasine da će sveštenici dostaviti nadležnim policijskim organima spisak domaćina koji će proslaviti svoje krsne slave, što javno demantujemo i predstavlja apsolutnu laž.

 
Proslavljanje krsne slave nije zabranjeno nijednim aktom nadležnih organa Republike Srpske!

Od sveštenika nikada nije tražen, niti dostavljan spisak svečara , koji proslavljaju svoju krsnu slavu, niti će sveštenici bilo kome te spiskove dostavljati.

TESTNA REKLAMA

Krsna slava i njeno proslavljanje se nije prekidalo i u najteža vremena našeg pravoslavnog naroda, za vrijeme prethodnih svjetskih ratova, prije toga, turskog zuluma, pa sve do bezbožnih totalitarnih režima komunizma, zatim zadnjeg odbrambenog otadžbinskog rata, pa tim prije, neće se prekidati ni sada!

Pozivamo naše parohijane da, kao i do sada što su činili, dođu u svoju Crkvu i donesu slavska žita kako bismo ih osvetili!
Svim parohijanima čestitamo krsnu slavu, prizivajući na vas blagoslov Gospodnji i Sv.Vlm. Georgija, sa preporukom da uz krsnu svijeću, slavsko žito i slavski kolač, u užem krugu proslavite svoje zaštitnike domova, pritom poštujući propisane mjere nadležnih    republičkih organa!

Sveštenici velikoobarski protonamjesnik Predrag Gavrić
i protonamjesnik Mitar Mlađenović.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...