Na bazenima “Banje Dvorovi“ kod Bijeljine braća Ivan i Luka Lopandić spasili su muškarca starije životne dobi, koji se, prema riječima Lopandića počeo gušiti u Olimpijskom bazenu, na dubini od tri metra.

“Moj brat, Luka Lopandić i ja radimo kao spasioci na velikom bazenu i negde u popodnevnim časovima, čovjek starije dobi se počeo daviti u tri metra. Brat i ja smo odmah reagovali, skočili i izvukli ga. Činjenica je da se nagutao dosta vode i bio je baš preplašen. Kad je došao sebi, rekao je da ima nekih zdravstvenih problema i lijeva ruka mu otkazala”, rekao je Lopandić za portal Dešavanja u Bijeljini.

Ivan i Luka Lopandić rade na bazenima u Dvorovima kao spasioci već tri sezone i za njih je, kako kažu, taj posao postao već rutina. Kroz tri sezone, spasili su nekoliko ljudi od utapanja.

„Posao spasioca nije lagan, naročito kada treba provesti 12 časova na jakom suncu i pritom biti konstantno prisutan i koncentrisan na svoj posao“, kaže Lopandić.

Govoreći o svojim dosadašnjim iskustvima, kada je riječ o spašavanju osoba koje se utapaju, a pritom su u svjesnom stanju, Lopandić kaže da je najbolja opcija takvim osoba prići „sa leđa“, uhvatiti ispod ruku i odvesti na sigurno mjesto kako bi se osoba smirila i udahnula vazduh.

Nakon takvih situacija, obično uslijedi jedno veliko hvala.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име