Spašavali psa iz smrznute rijeke, a dočekala ih divlja zvijerka

Datum:

Share post:

Dobroćudni estonski radnici spasili su psa iz smrznute rijeke da bi tek kasnije shvatili da je životinja koju su povezli u svom automobilu divlji vuk, prenosi BBC.

Muškarci su radili na brani Sindi na rijeci Parnu kad su vidjeli životinju zarobljenu u ledenoj vodi. Nakon što su prokrčili put kroz led odveli su promrzlu životinju na liječenje u kliniku, da bi tek tamo shvatili da su spasili vuka, piše BBC. 

Estonska unija za zaštitu životinja (EUPA) objavila je da je vuk imao nizak krvni pritisak kad je stigao do veterinara, što objašnjava njegovo mirno ponašanje prema svojim spasiteljima.

 

Thumbnail
Izvor: BBC

TESTNA REKLAMA

 

"Bio je miran, spavao je na mojim nogama. Kad sam ih htio ispružiti podigao je glavu na trenutak", kazao je Rando Kartsepp, jedan od muškaraca, za estonske novine Postimees.

Veterinari su bili sumnjičavi oko porijekla velikog psa, a da je riječ o mladom vuku, starom oko godinu dana, potvrdio je lokalni lovac koji je upoznat s divljim životinjama u regiji.

Zaposlenici klinike potom su ga ipak stavili u kavez, u slučaju da postane nemirniji kad se oporavi. Vuk je opremljen ogrlicom s GPS-om i pušten na slobodu.

 

Thumbnail
Izvor: BBC

 

Estonija je dom stotina vukova, a samo je nekolicina njih proteklih godina obilježena. Kao vrsta obično izbjegavaju ljude, a prošle su ih godine skupine za zaštitu prirode proglasile nacionalnom životinjom, zaključuje BBC.

 

Izvor: bbc.co.uk

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...