U sastavu priprema za obilježavanja 82. godišnjice od dizanja Ustanka protiv fašizma u Narodno oslobodilačkoj borbi OO SP Ugljevik je u saradnji sa mještanima i udruženjima koja njeguju tradiciju NOB,  organizovao radnu akciju čišćenja Spomen parka u Donjoj Trnovi.

Spomenik je podignut u znak zahvalnosti žrtvama fašizma poginulih u Drugom svjetskom ratu u toku NOB od 1941. do 1945. godine.

-Cijeneći značaj i doprinos koji su naši preci te pali borci Srijema i Sjeveroistočne Bosne u Narodnooslobodilačkoj borbi dali protiv fašizma želimo ovaj datum sačuvati od zaborava i odati počast antifašistima koji su dali svoje živote za slobodu, kažu iz SP Ugljevik.

-Pozivamo sve naše sugrađane iz cijele regije da u srijedu 26. jula 2023. godine od 18.00 časova u Donjoj Trnovi prisustvuju polaganju vijenaca i obilježavanju godišnjice od  podizanja ustanka protiv fašizma u Bosni i  Hercegovini, napominju ugljevički socijalisti.

-Očekujemo da ćete u velikom broju prisustvovati ovom događaju te Vam se unaprijed zahvaljujemo, saopšteno je iz OO SP Ugljevik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име