Saopštenje za javnost OO Socijalističke partije Brčko prenosimo u cijelosti:

Povodom zajedničke izjave prvih ljudi izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta gospode Nišića, Domića, Milića i Filipovića  date 4.8.2023 medijima.

Poštovana gospodo, pored navedenog u vašoj zajedničkoj izjavi svjedoci smo i masovnog odliva stanovništva, a posebno mladih sa teritorije Brčko distrikta.

Svjedoci smo i mnogobrojnih svakodnevnih  i životnih problema sa kojim se susreću stanovnici Brčko distrikta kao i bezperspektivnosti u koju ih vodite.

Prednosti koji navodite jesu pozitivne i nisu isključivo Vaša zasluga nego su zasluga svih političkih subjekata koji djeluju na teritoriji Brčkog, stanovnika Brčko distrikta koji su željeli bolji i sigurniji život kao i monitoringa međunarodne zajednice kroz Kancelarije supervizora i OSCE-a.

Vaše „zasluge“ koje nerado spominjete su: potpuni kolaps zdravstvenog sistema Brčko distrikta, problemi vodosnabdijevanja i pored uloženih desetina miliona konvertibilnih maraka, kašnjenja u raelizaciji svih kapitalnih projekata, kašnjenje u predlogu i usvajanju rebalansa budžeta, nepostojanje kolektivnog ugovora, obespravljeni radnici, problemi u školstvu, privredi, gašenje sporta, javnim nabavkama,enormnim isplatama iz  budžeta distrikta štetnih ugovora i namjernih ili nenamjernih administrativno proceduralnih grešaka.

Postajemo ,,crna rupa“ čitave regije što je i potvrđeno neusvajanjem trase autoputa kroz teritoriju Brčko distrikta.

Sramotimo se nepostojanjem  gradskog stadiona u čije zidine je  do sada uloženo preko 20 miliona konvertibilnih maraka, a kraj izgradnje istog se ne nazire, deponijom  smeća smještenom između 2 velika  naselja (Ilićka i Donji Brezik) koja se nalazi na kilometar od centra grada, odlukama Vlade koje su kontradiktorne jedna sa drugom.

Satirični časopisi samo treba da realno prenesu vijesti iz Brčkog i da se pokaže da funkcionisanje Brčko distrika jeste satira i pored budžeta od 330 miliona konvertibilnih maraka.

Poštovana gospodo Vi ste zarobili Brčko distrikt i život u njemu.

Razmišljajte o prevelikim socijalnim  i životni problemima koji su pred stanovnicima Brčko distrikta u narednom periodu i mogućim socijalim nemirima koji su vjerovatni i opravdani.

Prestanite istovremeno zastrašivati i zasmijavati  stanovnike Brčkog kojih je sve manje i koji odlaze sa ovih prostora zbog Vaših ,,uspješnih“ politika.

Gospodo, uhvatite se u koštac sa rješavanjem nagomilanih problema ili oslobodite ovaj (zarobljeni) grad!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име