SP Bijeljina podnijela INICIJATIVU za JEDNOKRATNU pomoć TURISTIČKIM AGENCIJAMA

Datum:

Share post:

Klub odbornika Socijalističke partije GO Bijeljina je, na posljednjoj, 38. sjednici Skupštine Grada Bijeljina podnio inicijativu za jednokratnu pomoć turističkim agencijama u Gradu Bijeljina.

Predsjednik GO SP Bijeljina Nedeljko Jović, za portal Dešavanja u Bijeljini rekao je da su sektor turizma i ugostiteljstva u velikoj mjeri pogođeni trenutnom situacijom i da teško uspijevaju da opstanu u ovom vremenu.

 
JOVIĆ: Potrebno je pomoći Turističkim agencijama u Bijeljini
„Svjedoci smo da je Bijeljina budući turistički potencijal i da je moguć još veći razvoj turizma u našem gradu. U Bijeljini imamo četiri turističke agencije: „Happy travel“, „Dinamik turs“, „Semberija transport“ i „Oktopod“ koji zapošljavaju oko 22 radnika. Došli smo do informacija da će one vrlo teško opstati, ukoliko ne budu imali podršku. Mislimo da određena sredstva koja su planirana budžetom (a koja nisu iskorištena za određene manifestacije koje su odložene zbog trenutne situacije – Savska regata, Sajam turizma, Likovna kolonija i mnoge druge), možda bi mogle da se preusmjere za jednokratne pomoći nabrojanim agencijama da bi one sačuvale svoja radna mjesta i da bi možda u budućnosti mogli više da urade za Grad i Semberiju u cjelini. Očekujemo da, kada se njima pruži neka pomoć sada kada im je najteže, bi oni to trebali u budućnosti da vrate kroz što veću aktivnost dovođenja turista u naš Grad. Mislim da imamo potencijala i u budućem vremenu to treba još više širiti“, objasnio je Jović.

On je istakao da je dobra ideja Gradonačelnika vezana za turistički vozić u Gradu, ali i da postoje drugi kapaciteti koji pokušavaju da se ožive, kao što je recimo Banja Dvorovi.

TESTNA REKLAMA

Nismo izdvojili nijednu Agenciju, ovo nije politička priča

 
„Ako se stvore uslovi, sa opstankom ovih agencija mislim da Bijeljina u budućnosti može biti ozbiljan turistički potencijal. Nabrojali smo sve četiri Agencije i nismo izdvojili nijednu, jer ovo nije politička priča, već priča podrške onim koje je najviše pogodila ova pandemija. Da se razumijemo, ona je pogodila čitavu privredu, ali su zasigurno najviše pogođene ove Agencije koje se bave turizmom i mislim da je normalna pojava da se pomogne svima. Naravno, pomoć treba da bude onolika koliko je sredstava moguće izdvojiti i da se pomogne u nekom ravnomjernom iznosu“, naveo je Jović.

Predsjednik GO SP Bijeljina ne može da precizira koliki iznos neiskorištenih sredstava je u pitanju, ali da sigurno ima prostora za pomoć turističkim agencijama i da se nada da će izvršna vlast razmotriti inicijativu i istu realizovati.

Gradonačelnik i izvršna vlast inicijativu da sprovedu u djelo
„Mi smo ovu inicijativu podnijeli na prethodnoj Skupštini i ona je jednoglasno usvojena. Ona ima podršku skupštinske većine, a sada je na Gradonačelniku i izvršnoj vlasti da to i sprovedu. Svjedoci smo da mnoge inicijative budu usvojene, a ne budu poslije realizovane. Međutim, mislim da ova inicijativa nije političkog tipa, već inicijativa jednog opšteg dobra za bolju podršku nabrojanim agencijama i mislim da je to zasigurno treba da bude realizovano u narednom periodu. Nek oni ocijene koliko je to moguće, ali svaki dio podrške će zasigurno dobro doći“, izričit je Jović.

Jović je najavio da će na ovaj način, agencije u budućnosti sigurno pomoći boljoj organizaciji dosadašnjih manifestacija i dodao da je ovo jedan od načina kojim će se pokazati kao dobra saradnja lokalne i republičke vlasti.

„Mi smo uvijek zagovarali da treba napraviti sinhronizaciju lokalne i republičke vlasti. Dok se mi u klupama svađamo i pričamo jedni protiv drugih u ovom gradu ljudima neće biti bolje, građani će da trpe. Ako mi nađemo zajednički jezik, to će zasigurno biti za opšte dobro, za interes svih građana i mislim da je ovo dobra priča za buduće vrijeme. Ako (kao što je započeto) bude nastavljeno u budućem periodu, zasigurno će i Grad Bijeljina u svakom pogledu osjetiti boljitak“, zaključio je Jović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...