SP Bijeljina: Osuda neodgovornog ponašanja Petrovića

Datum:

Share post:

Gradski odbor Socijalističke partije /SP/ Bijeljina najoštrije je osudio neodgovorno ponašanje gradonačelnika LJubiše Petrovića koji već godinu dana nije imenovao rukovodioca gradskog Štaba Civilne zaštite, čime „dovodi u pitanje sudbinu građana Semberije“.

Petrović je juče, nekoliko časova nakon ukazivanja na ovaj propust, pokušao da se opravda, te izdao saopštenje sa sastanka Štaba za krizne situacije, a potom organizovao odlazak sa novinarima na obalu Drine u Janji ceremonijalno obučen u uniformu na kojoj piše – komadant Štaba, saopšteno je iz Gradskog odbora SP-a.

Iz bijeljinskog SP su ocijenili da izjave Petrovića pokazuju da „ne zna kako funkcioniše Civilna zaštita“.

„Ponaša se kao da je tek tada otkrio koje su dužnosti lokalne zajednice u ovom sistemu i vapi kako ne može da shvati kolike su obaveze lokalne zajednice. Kao da ne želi ili ne zna kako da ispunjava zakonom propisane obaveze“, ocjenjuje se u saopštenju.

Iz bijeljinskog SP-a podsjećaju i na jučerašnji apsurd kada je „potpisnik Odjeljenja za poljoprivredu grada Bijeljine Sreten Vučković po ovlaštenju gradonačelnika Petrovića pola sata prije podneva izdao saopštenje u kojem je napao Agrarni fond i direktora /Zlatana/ Lazarevića za neisplaćivanje podsticaja iz doznačenih sredstava gradskog budžeta iako je Agrarni fond već u tom trenutku isplatio sve podsticaje“.

U Gradskom odboru SP-a Bijeljina kažu da je apsurd veći što je nesnađeni Petrović i nekoliko dana ranije napao Agrarni fond, ali se ispostavilo da je u pitanju gradonačelnikova greška, jer on nije prebacio sredstva Fondu.

„Samo ova dva događaja u jednom danu pokazuju svu tragikomičnost djelovanja i nesposobnosti LJubiše Petrovića, njegove pokušaje pravljenja političkih predstava, podmetanja, samovolje, bježanja od priznanja sopstvenih grešaka i još mnogo toga, što je za SP neprihvatljivo“, navodi se u saopštenju iz ove stranke i poručuje da Bijeljina zaslužuje bolje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...

Partijama iz budžeta 375,6 miliona KM

Političkim partijama u Bosni i Hercegovini sa svih nivoa vlasti, od 2004. godine, zaključno sa 2023. godinom isplaćeno...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama širom Bosne i Hercegovine sve praznije i da zvono...

Nagle promjene temperature loše utiču na procvjetale voćke

Voćnjaci širom Bosne i Hercegovine uveliko su u fazi beharanja, ali niske temperature koje su stigle mogle bi...