Lijepljenjem prvog plakata i prvim zvaničnim predstavljanjem kandidata za načelnika i odbornike SNSD je započeo svoju kampanju u Ugljeviku.

U prvom obraćanju u svojstvu kandidata za načelnika opštine Dragan Gajić je dan održavanja lokalnih izbora predočio kao dan odluke o budućnosti Ugljevika. Pozvao je Ugljevičane da stanu u kraj aktuelnoj lokalnoj vlasti zbog lošeg upravljanja opštinom i poručio da je najvažniji cilj nove uprave da vrati i zadrži u Ugljeviku mlade ljude i njihove porodice.

„Svi znamo da je Ugljevik opština sa najvećim budžetom po glavi stanovnika, da imamo visok prosjek plata i da to dugujemo renti i preduzeću Rudnik i Termoelektrana Ugljevik. Zašto onda ova opština stagnira i zašto je ovo grad nezavršenih projekata“, konstatovao je Gajić podsjećajući da je do danas od rente inkasirano više od 100 miliona KM.

„Potrošački oblikovan budžet usmjeren na političke poene učinio je da Ugljevik za 20 godina ne dobije ni jedno novo radno mjesto. Moj prvi zadatak kao načelnika opštine biće namjensko i transparentno trošenje sredstava od rente na kreiranje privrednog ambijenta koji će Ugljeviku donijeti velike investicije i proizvodna preduzeća. To je siguran način da prestanemo da zavisimo isključivo od RiTE Ugljevik“, izjavio je Gajić.

Dodao je da svi započeti projekti moraju da se završe i da će mu prioriteti biti riješeno vodosnabdijevanje cijele opštine, izgradnja prečistača otpadnih voda, izgradnja mosta prema Prokosu, završetak uređenja korita rijeke Janje, izgradnja kružnog toka na magistralnom putu, da se napokon završi nova sportska sala i da se izmire dugovanja prema svim budžetskim korisnicima.

Na čelu liste sa imenima 28 kandidata za odbornike u Skupštini Opštine Ugljevik je Milutin Tasovac koji je istakao da SNSD u ove izbore ulazi odlučno, siguran u pobjedu jer ima najboljeg kandidata za načelnika, Dragana Gajića.

„Svjesni su svi građani Ugljevika i siguran sam u to da će 6. oktobra konačno da donesu promjenu. SNSD je ovdje najjača partija i ona će pomoći Draganu Gajiću, budućem načelniku Opštine Ugljevik, da formira i skupštinsku većinu uz pomoć koje će sve projekte iz svog programa da realizuje“, istakao je Tasovac.

Danas su Draganu Gajiću kao kandidatu za načelnika Ugljevika zvanično pružili podršku i predstavnici i kandidati stranaka, koalicionih partnera SNSD-a u ovoj opštini – Narodna partija Srpske (NPS), Socijalistička partija Srpske (SPS), Demokratski narodni savez (DNS) i DEMOS.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име