SNSD u Pučilama: SEMBERIJA JE ODLUČILA, SEMBERIJA GLASA ZA DODIKA I CVIJANOVIĆEVU

Datum:

Share post:

Semberija je odlučila. Semberija  će drugog oktobra da glasa za jaku i prosperitetnu, stabilnu Republiku Srpsku, izabraće Milorada Dodika predsjednika Republike Srpske i Željku Cvijanović srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, poručio je večeras sa tribine u bijeljinskom naselju Pučile nosilac Liste SNSD za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović. 

Mitrović je naglasio da su u proteklih 16 godina i Dodik i Cvijanovićeva dokazali da znaju da se bore za nadležnosti republike Srpske. 

Podsjetio je i da su penzije redovne, plate stabilne, da se misli se o svakom kraju Republike Srpske. U Bijeljini je izgrađena prva moderna bolnica iako je na vlasti SDS. Slijedilo je uređenje kanala kroz grad, gradnja sistema za navodnjavanje poljoprivrednih površina, izgrađena je obilaznica, izgrađene i renovirane škole, vrtići. 

Ali se iz Evropske unije i nekih država vodi propaganda protiv Dodika.

„Zašto Evropska unija i zapadne zemlje žele smjenu Milorada Dodika? Zato što Milorad Dodik gradi jaku i slobodnu Republiku Srpsku. Njima trebaju Jelena Trivić i Mirko Šarović da naprave unitarnu BiH, i da nas naprave finansijski i na drugi način zavisnim od njih. Vi to nećete i ja sam siguran ćete glasati za one graditi i štititi Republiku Srpsku za Milorada Dodika predsjednika Republike Srpske i  Željku Cvijanović srpskog člana Predsjedništva BiH“ rekao je Mitrović

Mitrović je podsjetio i da Jelena Trivić, iako je samo četiri godine u politici,  prima u posjetu nepriznatog visokog predstavnika Kristijana Šmita ako i da joj na noge dolaze ambasadori zapadnih zemalja. 

„Baš kod nje dolazi Šmit. Slučajno?  Nije to slučajno, ako  pogledate njenu biografiju vidjećete i gdje je studirala i da je projekat i nastavak politike Mladene Ivanića i Velike Britanije, na ovom prostoru. Njen i zadatak Mirka Šarovića je da  predaju Republiku Srpsku. A vi to nećete dozvoliti drugog oktobra“ rekao je Mitrović.

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Knežević uvjeren je da će, s obzirom na pozitivna  reagovanja građana sa kojima se svakodnevno susreće na terenu , o čemu svjedoči i broj posjetilaca tribine u Pučilama, na predstojećim izborima pobijediti Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

„Smatram da zaista nema nikakve dileme. Milorad Dodik je novi predsjednik Republike, Željka Cvijanović je srpski član Predsjedništva BiH,“ rekao je Knežević.

On je naglasio i da se na predstojećim izborima bira između o dvije politike i  dva različita koncepta.  Onih koji su odlučno za srpski narod i Republiku Srpsku i onih koji se dvoume oko toga. 

„Imali smo sjednicu  Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj se oni drugi, iz opozicije dvoume da li su za Republiku Srpsku ili nisu. Imali smo teška glasanja i imaćemo ih i anma ne trebaju oni koji se dvoume. Tako su na posebnoj sjednici Skupštine gdje smo na zahtjev i prijedlog predsjednika Dodika imali zadatak da dvotrećinski, zajedno i jednoglasno glasamo mimo tri bošnjačka poslanika, da vratimo nadležnosti koju su prenesene sa Republike Srpske na nivo BiH, bespravno, bezočno, nedopustivo do 2005. godine,  Mirko Šarović i Jelena Trivić nekome telefonirali , slušali nečije upute i izašli iz sale u vrijeme glasanja,“ upozorio je Knežević.

On je  naglasio da je Republika Srpska za Srbe zapadno od Drine  svetinja i da je jedina srpska država, izvan Republike Srbije.

„Moramo da čuvamo Republiku Srpsku, jer su za nju su dati mnogi životi. Teška je situacija svugdje u svijetu i ne smijemo dozvoliti da se ovakva neodgovornost poput Jelenine /Trivić/ i Šarovićeve ponovi“, rekao je Knežević.

Zato, poručio je on, ako ima iko da se dvoumi za koga treba glasti  – onda je vrijeme da to sam sebi razjasni  – za Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske i Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH, i obje liste SNSD-a.

Kandidat SNSD za narodnog poslanika iz Izborne jedinice šest Branka Savčić istakla je da njeno uvjerenje da će mještani Pučila i Semberije glasati za Milorada Dodika večeras raste i potvrđeno je činjenicom da je broj mještana koji su prisutni na tribini SNSD-a ogroman, kao nikad do sada.

„Uvjerena sam da ćete glasati za obje liste naših kandidata, jer u nedjelju se glasa za Republiku Srpsku na koju se u posljednje vrijeme udara sa svih strana. Sprema se politička ofaziva iz Sarajeva i od stranih političkih pomagača koji dolaze iz Njemačke, Velike Britanije, SAD-a…“, rekla je Savčićeva i dodala da bismo odbranili skupo plaćenu Srpsku treba da glasamo za provjerene ljude Milorada Dodika i Željku Cvijanović.

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zlatan Lazarević rekao je da je srećan što je večeras u prelijepo uređenom mjestu .

„Vas zanima, uvjeren sam, stanje u agraru i odmah da vam kažem da čekamo novi nacrt lokalnog budžeta i najvjerovatnije je da će on treći put biti povećan, sada sa 1,7 na 3 miliona KM za ovu godinu“, rekao je on dodavši da je dvije godine suše unazadilo poljoprivrednike te da se danas, konačno, s tim u vezi, oglasio i gradonačelnik.

„Mi ćemo, kad se proglasi suša,  predložiti povećanje iznosa na ime pomoći, jer ovo što je gradonačelnik predložio nije dovoljno. Rekao je da ćete dobiti po 100 KM po hektaru, što je milion i 200 hiljada KM iz lokalnog budžeta. Mi znamo da je manje od 300 KM po hektaru nedovoljno“, rekao je on i naglasio da je o tome već razgovarano sa ministrom Pašalićem i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Lazarević je pozvao mještane, obzorom da su uvidjeli koliko kandidati druge opcije – Mirko Šarović i Jelena Trivić ne rade za Srpsku i za srpski narod, i da i sami svjedoče o  njihovom, kako je rekao, udruživanju sa strancima, da podrže Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH i Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske.

Izbor Dodika i Cvijanovićeve je jedini pravi i siguran izbor i za Srbe zapadno od Drine i za našu državu Republiku Srpsku.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” održana promocija knjiga “Pisma iz nesanice” i “Sanovnik za budne”, autora Milana Nikolića

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” održana je promocija knjiga “Pisma iz nesanice” i “Sanovnik za budne”, autora Milana...

Dnevni horoskop za 19.april

Ovan POSAO: Pokušajte da promenite dosadašnja uverenja u vezi sa autoritetom i kritikama. Teško se suočavate sa negativnim komentarima i...

PET MAGAZIN: Kako da znate da su dve mace ostvarile jaku vezu

Povezane mačke definišu se kao par mačaka koje su uspostavile blizak odnos jedna sa drugom. Neke povezane mačke...

Ni Japan više neće da trpi Apple-ov monopol

Nakon što je Evropska komisija primorala Apple da otvori iOS za eksterne prodavnice aplikacija u EU, izgleda da...