SNSD PODNIO ŽALBU Kovačević: Očekujemo da Sud BiH preinači odluku CIK (foto)

Datum:

Share post:

SNSD je juče ponovo Apelacionom vijeću Suda BiH uputio žalbu na sramnu i nezakonitu odluku Centralne izborne komisije (CIK), rekao je Srni portparol ove stranke Radovan Kovačević.

SNSD PODNIO ŽALBU Kovačević: Očekujemo da Sud BiH preinači odluku CIK
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

On je naglasio da SNSD smatra da Sud ovaj put ne treba da odlučuje samo o žalbi SNSD, nego treba da odlučuje i o samom sebi, autoritetu vlastitih odluka, pa i same svrhe Suda u pravnom sistemu.

– Potpuno je jasno da je ovaj sastav CIK, koji je izabran na nezakonit način, isključivo donosi političke odluke i da sada rade ono što je potrebno izbornim gubitnicima u BiH a to je da u interesu SDA što više odugovlače formiranje vlasti i formiranje Doma naroda, kao i to da glavnim partnerima SDA, a to su PDP i SDS, omoguće da imaju nekakav kapacitet, nekakvu nadu da, bez obzira na to što je izborna volja građana Republike Srpske takva da SNSD treba da čini vlast, da im pruže bilo kakvu šansu da zajedno formiraju vlast i rade protiv interesa Republike Srpske – istakao je Kovačević.

On je rekao da SNSD iskreno vjeruje da Sud neće podleći pritiscima, da će zaštiti svoj autoritet i da će donijeti odluku u skladu sa pravom, u skladu sa zakonima i da će se se potvrditi odluka Narodne skupštine Republike Srpske u skladu sa izbornom voljom građana Republike Srpske i da će SNSD sačuvati četiri delegata kako su građani i odlučili.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...

PU BIJELJINA: U februaru ove godine 10% manje kriminaliteta u odnosu na februar prošle godine

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od...

DODIK – POTPISAĆU: Nova sjednica Kolegijuma NS RS, na dnevnom redu Izborni zakon RS

U ovim trenucima u NS RS počela je sjednica Kolegijuma, a kako saznajemo, tema je Izborni zakon Republike...

MILIČEVIĆ: SDS žrtvovao sebe za Srpsku, a vi niste spremni na to!

"Srpska demokratska stranka 2006. godine, a počev od 2004. godine bila je u veoma teškoj situaciji suočena sa...