SNSD ide u opoziv načelnika opštine Teslić

Datum:

Share post:

Odbornici nove skupštinske većine u Skupštini opštine Teslić razriješili su dužnosti potpredsjednika lokalnog parlamenta Mehmeda Dubravca, zamjenika načelnika opštine Milovana Stankovića, načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Nikolu Stokića, načelnika Odjeljenja za privredu i prostorno uređenje Borislava Tešića.

Razriješen je i predsjednik i članovi Upravnog odbora Turističke organizacije Teslića.

Odlukom nove skupštinske većine za potpredsjednika Skupštine opštine izabrana je Dijana Đekanović, koja je na ovu funkciju danas ponovo imenovana nakon što je Dubravac pokrenuo upravni spor pred Okružnim sudom u Doboju, koji je uvažio njegovu tužbu i poništio rješenje Skupštine opštine Teslić iz 17. jula, da na ovu funkciju imenuje Đekanovićevu.
Za zamjenika načelnika opštine tajnim glasanjem izabran je Mile Brkić.

Boban Babić imenovan je za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, a za načelnika Odjeljenja za privredu i poljoprivredu imenovan je Rodoljub Petković.

TESTNA REKLAMA

Za razrješenja su glasali odbornici SNSD-a, PDP-a, DNS-a, SDP-a, SDA, Nezavisnog kluba odbornika i Srpske radikalne stranke – "Srpska u sigurne ruke". Protiv su bili odbornici SDS-a, a uzdržani odbornici SP-a.

Šef Kluba odbornika SP-a Dragutin Škrebić pojašnjava da su oodbornici ove stranke bili uzdržani jer ocjenjuju da su smjene izvršene nezakonito i da nova skupštinska većina više ne odražava biračku volju stanovnika opštine Teslić, a izlaz iz ove situacije vidi u raspisivanju novih lokalnih izbora.

"Skupština opštine Teslić je u blokadi, ne radi se ništa, donose se nezakonite odluke. Mi smo u rebalansu budžeta za devet mjeseci predvidjeli skoro milion maraka za sudske presude i za to niko ne odgovara", izjavio je Škrebić novinarima.
Šef Kluba odbornika SNSD-a Mišo Stojanović ističe da odluke o smjenama nisu nezakonite, već samo nastavak smjena kadrova čijim radom nisu zadovoljni, a koji su i izgubili povjerenje većine odbornika.

"Nije isključeno da ćemo u nekom narednom periodu ući u proceduru opoziva načelnika opštine /Milana Miličevića/, čijim radom takođe nismo zadovoljni", naveo je Stojanović.

Šef Kluba odbornika SDS-a Milan Kasapović kaže da smjene kadrova SDS-a nisu zakonite, o čemu svjedoče i presude Okružnog suda u Doboj, i da će najveću štetu radom nove skupštinske većine koju predvodi SNSD, imati upravo građani.
On je rekao da tri odbornika SDS-a na današnju sjednicu Skupštine opštine nisu došli zbog bolesti.

Odbornici su na 19. redovnoj sjednici lokalne skupštine usvojili nacrt rebalansa budžeta za tekuću godinu od 18.080.000 KM, što je povećanje za pet odsto ili 830.000 KM, kao i budžet za 2019. godinu u iznosi od 18.000.000 KM.

Na sjednici je donesena odluka da stopa poreza na nepokretnosti za 2019. godinu iznosi 0,10 odsto na procijenjenu tržišnu vrijednost nepokretnosti po zonama, izuzev za nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost, koja iznosi 0,07 odsto.

Usvojen je prijedlog Prostornog plana opštine Teslić od 2015. do 2035. godine, prema nacrtu izrađenom u preduzeću "Urbis centar" Banjaluka.

Izvor: nezavisne.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...