SNSD i PDP potpisali sporazum o koalicionoj saradnji

Datum:

Share post:

Gradski odbori SNSD-a i PDP-a u Bijeljini potpisali su danas sporazum o koalicionoj saradnji na lokalnom nivou, koji uključuje i podršku zajedničkom kandidatu za gradonačelnika i formiranje vlasti nakon izbora u oktobru.
 

"Ove dvije političke opcije imaju ozbiljan kapacitet, trenutno su najsnažnije u gradu i treba da nose teret odgovornosti u lokalnoj zajednici, isključivo u opštem interesu građana Bijeljine", izjavio je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić.

On je rekao novinarima da ime kandidata za gradonačelnika Bijeljine još nije poznato, te da cilj ove koalicije koja bi trebala uključiti više od 10 političkih partija na lokalnom nivou nisu pozicije, nego program za bolju budućnost u narednim godinama.

Ćorić je naveo da su koaliciji sa bijeljinskim SNSD-om do sada prišli SP, Demos, NDP, Savez za novu politiku i PDP, te da slijede dogovori sa Ujedinjenim Srpskom i DNS-om, a spremni su i za razgovor sa aktuelnim gradonačelnikom Mićom Mićićem i njegovom grupom, nikako sa SDS-om.

TESTNA REKLAMA

"Bijeljinu čekaju važni projekti i velike investicije sa republičkog nivoa, što mora da prati i lokalni novo vlasti, brže i ekpeditivnije nego do sada", istakao je Ćorić.

Prema njegovim riječima, ova generacija političara u gradu smogla je dovoljno snage da pređe preko nekih animoziteta.

"Nećemo nazad, hoćemo da zajedno gradimo bolju budućnost", poručio je Ćorić.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Slaviša Marković rekao je novinarima da je siguran u pobjedu kandidata za gradonačelnika Bijeljine i vladavinu ove koalicije u naredna tri i više mandata.

On je izrazio žaljenje zbog načina razlaza sa Mićićem i SDS-om u gradu, kao i izgubljenog međusobnom povjerenja, te dodao da "Mićić sada formira svoju stranku".

"Definitivno smo prelomili i dogovorili političku saradnju sa SNSD-om, da preuzmamo teret odgovornosti u Bijeljini za bolji život i standard građana", istakao je Marković.

Ćorić i Marković su naveli da sporazum podrazumijeva i saradnju u Skupštini grada do lokalnih izbora, te da već imaju 18 odborničkih mjesta, što je skupštinska većina u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STANIŠIĆ, PDP: Srcem i dušom, a i sa iskrenom radošću, nastavljam da se borim za bolje sutra

Fejsbuk status Miloša Stanišića, kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH ispred PDP za Izbornu jedinicu 3, prenosimo u cjelosti: "Dragi...

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...