SNSD BIJELJINA: Spriječićemo svaki pokušaj manipulacije poljoprivredncima u Semberiji (foto)

Datum:

Share post:

SNSD će odlučno spriječiti svaki pokušaj manipulacije poljoprivrednicima, poručeno je danas iz Gradskog odbora ove stranke.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Vladimir Lazić je rekao da semberskim poljoprivrednicima, osim Petrovića, pokušavaju da manipulišu i političkih krugova koji njime upravljaju.

„Jasno je da je okosnica mentora kampanje opozicije Republici Srpskoj identifikovala Semberiju kao moguće plodno tlo za uticaj na javno mnjenje birača upravo u sektoru poljoprivrede“, rekao je Lazić na konferenciji za novinare.

Lazić je istakao da SNSD čini sve napore za obezbjeđivanje boljih uslova za život i rad na selu, te ostanak mladih u seoskim područjima.

TESTNA REKLAMA

„Reagovaćemo na svaki pokušaj da se napravi bilo kakav razdor među poljoprivrednicima, jer mi smo s njima rame uz rame, za stabilnu Semberiju i Republiku Srpsku“, rekao je Lazić.

On smatra da je Petrović ucijenjen i da nije ništa uradio za razvoj Semberije.

„Niti hoće, niti zna, a to mu je donijelo neslavnu titulu u narodu – najgoreg prvog čovjeka grada Bijeljina“, rekao je Lazić.

Direktor Agrarnog fonda Bijeljina i odbornik SNSD-a u Skupštini grada Zlatan Lazarević ukazao je da Petrović danima obmanjuje javnost Semberije po ovom pitanju, a jedini zakonski može da proglasi vanredno stanje zbog suše, a samim tim i obezbijedi sredstva za pomoć poljoprivrednicima.

„Zakon je jasno propisao obaveze lokalne zajednice u ovakvim situacijama. Odluku o proglašenju vanredne situacije može donijeti Štab na čijem je čelu Petrović“, rekao je Lazarević.

Lazarević je pojasnio da, kad se proglasi vanredno stanje na području grada, dužan je da obezbijedi sredstva za saniranje štete, a onda da uputi zahtjev Vlade Republike Srpske za pomoć u sanaciji.

„Ono što gradonačelnik zadnjih dana pokušava da drugim temama zametne trag Zakonu o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, da zbuni narod Sembereije, a istovremeno ne ispunjava svoje obaveze. Da bi došao do pomoći Vlade za semberske seljake, mora prvo proglasiti vanredno stanje, a on to izbjegava. NJegova je krivična odgovornost nepoštovanje Zakona, jer je on prvi čovjek grada“, rekao je Lazarević.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske Dragan Knežević naglasio je da Ministarstvo poljoprivrede i Vlada Srpske značajno ulažu u poljoprivredu i da u 2022. godini ukupno za poljoprivrednu proizvodnju utrošeno više od 100 miliona KM.

„Demantujem tvrdnje da resorno ministarstvo ne misli o poljoprivrednim proizvođačima, a posebno poljoprivrednicima u Semberiji“, rekao je Knežević.

Knežević je naveo da je u protekle četiri godine samo u poljoprivredu u Semberiji uloženo više od 115 miliona KM.

„Opredjeljenje Vlade Srpske i Ministarstva poljoprivrede je nastavak ulaganja u poljoprivredu ovog kraja, jer je Semberija okosnica poljoprivredne proizvodnje u Srpskoj“, napomenuo je Knežević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...