“ŠMITOVE IZJAVE IRELEVANTNE” Dodik reagovao povodom komentara o proslavi Dana Republike Srpske

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naglasio je da su sve izjave Kristijana Šmita, kojeg RS ne priznaje, uključujući i one o proslavi Dana Republike – 9. januara, irelevantne i ne odnose se na Srpsku.

Istočno Sarajevo svečani defile dan republike Milorad Dodik
FOTO: SRNA

Dodik je ponovio da je Šmit nelegalni visoki predstavnik.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je Srpska više zainteresovana za budućnost u BiH, nego Šmit koji nema legalitet Savjeta bezbjednosti UN, te poručio da Srpska što su veći pritisci sve grandioznije slavi Dan Republike.

– Neizvjesna je njegova budućnost na toj funkciji bez tog legitimiteta. Što se tiče pritisaka i stvaranja loše atmosfere o 9. januaru, valjda su svi shvatili da mi, što su veći pritisci na Republiku Srpsku, slavimo sve grandioznije – rekao je Stevandić, komentarišući posljednje izjave Šmita o proslavi Dana Republike.

On je ponovio da će se Dan Republike Srpske uvijek slaviti.

– Uvijek će biti prijema, svečanih akademija, defilea, dodjele odlikovanja. Niko, osim nas, na to ne može uticati – rekao je Stevandić.

Šmit je nedavno izjavio da 2024. godine proslava 9. januara neće moći biti kao ovogodišnja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AD ’’GRAD’’ BIJELJINA: Dr Saša Lalić predsjednik Organizacionog odbora ’’Interagro 2024’’ – “ZEMLJA SE BRANI JER HRANI, KAO MAJKA’’ (foto)

“ZEMLJA SE BRANI JER HRANI, KAO MAJKA’’ U sali za sastanke AD“GRAD“ , održana je prva sjednica sa konstitutivnim...

“Z Marketi” otvorili vrata svog najnovijeg objekta u Račanskoj ulici u Bijeljini (foto,video)

“Z Marketi” vodeći lanac supermarketa poznat po svojoj širokoj ponudi kvalitetnih proizvoda, danas je otvorio vrata svog najnovijeg...

Đurđević, predsjednik SG Bijeljina, otvorio Vaskršnju izložbu članova Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka“ (foto)

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević svečano je otvorio Vaskršnju izložbu članova Udruženja likovnih umjetnika ''Sveti Luka'' iz...

DODIK: Igranka muslimana obiće se o glavu BiH (foto)

Igranka koju su priredili bosanski muslimani po pitanju članstva samoproglašenog Kosova u Savjetu Evrope na kraju će se...