ŠMIT: Na izborima bili manji prekršaji!

Datum:

Share post:

Federacija BiH je bila šepava patka, jer prethodna su pravila nisu doveli ni do čega, poručio je danas Kristijan Šmit, visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu kojeg Republika Srpska ne priznaje.

„U prvom bih redu danas jedan dan nakon izbora želio zahvaliti i čestitati građanima koji su izašli na izbore. Vi ste izabrali, iskoristili ste svoje pravo. Znate da sam na početku godine rekao kakav god je Izborni zakon bude izbori će biti organizovani. Organizovani su upravo onako kako zakon propisuje. Znate da je bilo teško da se odvoji budžet za izbore. To se moglo uraditi i bez moje odluke, ali se političari nisu mogli dogovoriti, a to je dovelo do toga da sam donio odluku i dobro je da smo to uradili, inače bi bili dovedeni izbori u pitanje“, rekao je Šmit i dodao da je u izbornom procesu bilo manje prekršaja te da je na nakon razgovara s promatračima izbornog procesa „Pod lupom“ ustanovljeno je da je ovo dobar smjer jer smo imali manje prekršaja.

„Kada je riječ o rezultatima tu se ne ponašaju neki onako kako bi trebalo. Birači imaju pravo da vide one koje biraju. Ne može biti da nakon četiri godine ne radi, da one većine koje su birane ne donose odluke. Mi smo u Federaciji BiH imali taj i morali smo donijeti te odluke. Moj cilj je bio da nam se to neće desiti ovoga puta“, rekao je Šmit.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

TESTNA REKLAMA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKA PETROVIĆ: Izjednačiti i povećati koeficijente u RiTE Gacko i Ugljevik

Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović izjavio je danas da plate rudara treba povećati, ali da treba...

Luka Jović u timu Srbije protiv Kameruna

Reprezentaciju Srbije u ponedjeljak očekuje drugi meč na Mundijalu, a selektor Dragan Stojković odlučiće se za drugu formaciju...

Trener i članovi uprave Zvijezde 09 bodrili Srbiju u meču protiv Brazila (foto)

Brazil i Srbija su u Kataru odigrali svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu, a Karioke su dominantno stigle...

DOM NARODA BiH: Čiji delegati će na kraju IZVISITI – I opozicija računa na glasove Pokreta za državu

Iako se činilo da je sve napokon jasno kada je u pitanju izbor srpskih delegata u Dom naroda...