Danas je u krugu preduzeća RiTE Ugljevik služen parastos za četrdesetšest radnika Rudnika i termoelektrane koji su, kao borci Vojske Republike Srpske, poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Parastosu, koji se tradicionalno služi uoči Dana preduzeća i krsne slave Svetog Stefana Dečanskog, prisustvovali članovi Uprave RiTE Ugljevik, porodice palih boraca, kao i predstavnici opštine Ugljevik.

Na spomenik palim borcima, svijeće su zapalili i vijence položili porodice palih boraca, kolektiv RiTE Ugljevik, Sindikat RiTE Ugljevik i predstavnici opštine Ugljevik.

Dan preduzeća se obilježava 24. novembra, jer je 1995. godine, samo tri dana nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, preduzeće RiTE Ugljevik ponovo pokrenulo proizvodnju.

Član porodice poginulog borca Gorica Vasiljević Perić iz Lopara zahvalila je upravi RiTE „Ugljevik“ jer ovoj populaciji daje prednost u zapošljavanju i time omogućava da izdržavaju svoje porodice.

Ona je odnedavno zaposlena u RiTE i kaže da joj taj vid podrške mnogo znači.

Direktor RiTE „Ugljevik“ Diko Cvijetinović rekao je novinarima da se ne smiju zaboraviti radnici preduzeća koji su dali život u odbrani Republike Srpske.

„RiTE je i u prethodnom periodu vodio računa o porodicama poginulih radnika i svih koji su dali život za Srpsku i to ćemo nastaviti“, rekao je Cvijetinović i dodao da je skoro iz svake porodice poginulih radnika neko zaposlen u ovom preduzeću i stambeno su zbrinuti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име