SLAVKO PETROVIĆ: Radnik TRAŽI nastavak lige

Datum:

Share post:

Na adresu FK Radnik stigao je dopis iz FS BiH gdje se od klubova traži da se izjasne oko toga da li žele nastavak Premijer lige, te da daju svoje preporuke na koji način osigurati  mjere bezbjednosti za nesmetan nastavak  PL.
 
Radnik spreman za nastavak Lige
U klubu su spremni da ispune sve uslove koje od njih traži Savez, no takođe žele jasan stav Saveza oko toga da li će se liga uopšte igrati.
 
– Što se nas tiče liga bi mogla početi veoma brzo. Ovo što smo mi dobili kao prepuruke nije neostvarivo. Potrebno je desetak dana aktivnsti da se ovo ispuni te smo stava da Premijer liga mora biti nastavljena. Činjenica da svi klubovi već obavljaju individulane treninge sa svojim igračima, tako da na stoje priče da će igrači u nastavak ući nespremni. Veoma teško je sada praviti bilo kakve planove za sljedeću sezonu, jer će ove preporuke FS BiH sigurno važiti i za narednu sezonu. Ko ne bude uspio obezbjediti ovakve mjere za mjesec dana, sada, sigurno da ih neće uspjetu obezbjediti ni za narednu sezonu, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini Petrović.
 
 
Pomalo je neozbiljno što su iz FS BiH tražili od klubova da oni dostave određene prijedloge pod kojima bi se liga eventulano nastavila, jer po njima, Savez je taj koji određuje uslove nastavka sezone.
 
Zašto neće Borac iz Banja Luke?
Da li se neko želi sakriti iza odluke da Liga ipak ne bude igrana čime bi se obistinile priče o tome da je jedini problem za nastavak lige Borac iz Banjaluke, kojem nije u ineteresu nastavak.
 
Nameće se i pitanje kako će se uopšte formirati konačna tabela. Da li će ko će ispasti iz lige, hoće li liga biti proširena te još niz pitanja pred kojima fudbalska javnost, pa i u FK Radnik očekuju odgovor. U ovom momentu najbitnije je da čelnici FS BiH što prije riješe ovu dilemu, obavijeste klubove, kako bi se oni mogli dalje opredjeliti u svom radu.
 
U Radniku se okreću radu sa mladima te povratku u klub nekadašnjih igrača
 
 
Novi tim menadžer kluba Slavko Petrović, u saradnji sa svojim prvim saradnikom Zoranom Sofrenićem, počeo je razgovore sa trenutnim igračkim kadrom oko produženja saradnje za narednu sezonu. Kako se još uvijek ne zna da li će  Premijer liga  biti nastavljena i ugovori sa igračima važiće do kraja šampionata, tako da će se mnogo toga oko sastava za narednu sezonu znati u narednih dvadesetak dana. Pored ovih aktivnosti osnovni cilj i zadatak biće rad sa sopstvenim omladinskim pogonom te povratak u klub igrača koji su ponikli u Radniku a trenutno igraju u drugim klubovima.
 
Krajišnik želja Petrovića
Damjan Krajišnik bio je želja trenera Petrovića, obavljen je razgovor sa ovim dvadesettrogodišnjim igračem, koji  trenutno igra za Mladost iz Kaknja, ali ipak u ovom momentu nije došlo do realizacije transfera.
 
– Krajišnik je igrač koji bi se svakako uklopio u moj sistem igre, pratio sam njegov rad, no ovih dana dobio je  finansijsku ponudu od Mladosti, za produženje ugovora, kakvu mi u Radniku svakako ne možemo ni blizu ponuditi, kaže Petrović za Dešavanja u Bijeljini.

Naravno da ćemo ostati u konktaktu sa Krajišnikom te pokušati da ga angažujemo u nekom narednom periodu. Mi smo se dogovorili da jedan od osnovnih zadataka u narednom periodu bude povratak igrača koji su ponikli u Semberiji, njihovo angažovanje u klubu, a dovođenjem Stefana janjića, već smo napravili prvi korak, rekao je tim-menadžer Radnika Slavko Petrović.
 
Damjan Krajišnik  je igrao za Podrinje, zatim u Sarajevu, Zvijezdi 09, a jednu sezonu proveo u Danskoj. Od ove sezone nastupa za Mladost iz Kaknja.
 
Ovaj potez rukuvodstva  kluba je za svaku pohvalu, jer veliki broj nekadašnjih igrača koji su ponikli u Radniku i klubovima u okruženju, nisu dobili svoju šansu u bijeljinskom klubu.
 
Naravno, mora se voditi računa i o kvalitetu pojedinaca koji bi  mogli ispuniti zahtjeve Premijer lige BiH.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JELENA TRIVIĆ podržala Gradonačelnika Bijeljine (foto)

-Pozivam nadležne organe da ispitaju lice koje je nedvosmisleno uputilo prijetnje gradonačelniku Bijeljine dr Ljubiši Petroviću tokom skupštinskog...

LOVAČKI SAVEZ RS: Poziv korisnicima lovišta za dostavljanje informacija

U postupku sprovođenja Odluke o osiguranju članova lovačkih uduženja i njihovih lovaca gostiju, zatim osiguranju od opasnosti požara...

PETROVIĆ: U Skupštini je na snazi političko licemjerstvo (video)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, rekao je novinarima da je procenat izvršenja budžeta za kapitalna ulaganja za prvih devet...

JOVIČEVIĆ (DEMOS): Odgovor na inicijativu vezano za asfaltiranje saobraćajnice „TOPOLICA“ (foto,video)

-Gospodo, pročitajte odgovor resornog odjeljenja, poručio je na početku svog obraćanja Jovičević, oko asfaltiranja saobraćajnice pod nazivom "TOPOLICA". -Potvrdili...