SLAVIŠA MARKOVIĆ U EPIZODI kreditno zaduženje Grada Bijeljina

Datum:

Share post:

Na 35. sjednici Skupštine Grada Bijeljina, koja je održana 25. decembra, usvojen je prijedlog odluke o kreditnom zaduženju Grada Bijeljina za finansiranje kapitalnih razvojnih projekata od 7 miliona KM.

Za navedenu odluku glasala je aktuelna skupštinska većina u lokalnom parlamentu predvođena SDS, uključujući i odbornike PDP, kao i predsjednika Skupštine Grada Bijeljina Slavišu Markovića.

Sama odluka Markovića i PDP da podrži odluku o zaduženju je i očekivana, s obzirom da PDP sa SDS i drugim koalicionim partijama čini većinu u lokalnom parlamentu.

Međutim, ono što je zanimljivo je način na koji je predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Slaviša Marković govorio o novom kreditnom zaduženju prije, ali i nakon što je donosena odluka o zaduženju Grada za 7 miliona KM, a o čemu je redovno izvještavao portal Dešavanja u Bijeljini.

TESTNA REKLAMA

Marković ''izvrdao'' odgovor na pitanja o kreditnom zaduženju
Nemoguće je ne primjetiti da je Marković u dva navrata, na konferencijama za medije, ''pokušao'' da izbjegne pitanja u vezi sa kreditnim zaduženjem, kao i da se, na izvjestan način, distancira i  ogradi od navedene odluke.

Naime, Marković je nakon međustranačkog sastanka, koji je održan 18. decembra,  rekao da je prijedlog odluke o kreditnom zaduženju Grada došao nekoliko minuta pred početak pripremnog sastanka, te da nije ni pogledao navedenu tačku dnevnog reda.

„Odluka je došla nekoliko minuta pred početak pripremnog sastanka. Predlagač je gradonačelnik i Odjeljenje za finansije. Još nisam pogledao navedenu tačku, ali imaćemo priliku da na pripremnom sastanku to bude detaljno obrazloženo.
''Mislim'' da se radi o kapitalnim projektima, i da će dio sredstava biti izdvojen za Sokolski dom, dio za Autobusku stanicu, a mislim i da je jedan dio sredstava planiran za Vatrogasni dom“, izjavio je tada Marković.

Marković je tada rekao i da će dio sredstava ''vjerovatno'' biti odvojen i za vještačku travu novog sportskog terena Fudbalskog kluba „Radnik“, a jedan dio sredstava za zamjenu led sijalica na području Grada Bijeljina. 

Marković neobaviješten!?
Nakon ovakve izjave, prosto je nemoguće a ne postaviti pitanje da li je zaista moguće da predsjednik najvišeg zakonodavnog tijela u Bijeljini ne zna ništa o ovako značajnom pitanju, i mora da ''misli i nagađa'' o kakvoj odluci i kakvim projektima se radi, te da li se, ipak, radi o nekim skrivenim motivima i namjerama zbog kojih je Marković dao ovakvu izjavu.

Takođe, jako je interesantno i to što predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, prilikom navođenja projekata na koje će biti utrošen kredit od 7 miliona KM, namjerno ili slučajno, ni jednom nije pomenuo da će dio tih sredstava, tačnije 500.000 KM, biti izdvojeno za Toplanu, na čijem čelu se nalazi kadar PDP.

Da li se Marković distancira od kreditnog zaduženja i  kapitalnih projekata u Semberiji?
Na razmišljanje, da li je Marković zaista iskren u svojim izjavama ili pokušava svojom  „neobavještenošću“ da se distancira od odluke o kreditnom zaduženju, navodi i izjava Markovića od 25. decembra, koja je uslijedila  samo sat vremena nakon što je predsjednik Skupštine Grada Bijeljina glasao za kreditno zaduženje. 

Naime, samo sat nakon nakon što je glasao za zaduženje Grada od 7 miliona KM, Marković je na konferenciji za medije, na pitanje koliki je iznos kredita i na koje konkretno projekte se odnosi, rekao da ne želi da komentariše kredit.

„Imate načelnika odjeljenja za finansije, gradonačelnika, koji su predlagači navedenih tačaka. Ja ne bih ulazio u strukturu navedenog kredita. Kada su u pitanju te stvari, imaćete priliku da njima postavite ta pitanja“, rekao je tada Marković.

Marković je tada naglasio da Skupština nije predlagač navedene odluke i da ne bi komentarisao kredit  jer, kako je rekao, nema tačne informacije.

„Vidjeli ste da se radi o određenom kreditnom zaduženju za led rasvjetu, za infrastrukturu, završetak Sokolskog doma, izmještanje Autobuske stanice. Ali, opet kažem, nisam ja prava adresa, prava adresa je gradonačelnik i Odjeljenje za finansije“, rekao je tada Marković.

Ovakvi postupci Markovića naprosto nameću pitanje da li predsjednik bijeljinske Skupštine pokušava da se ogradi od odluke o kreditnom zaduženju, prvo izigravajući ''neobaviještenost'' a zatim prebacujući “lopticu” na teren gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i Odjeljenja za finansije.

U kom pravcu ide bijeljinski PDP?
Postavlja se i pitanje da li Marković pokušava da se distancira od vladajuće većine i njihovih odluka i da li je spreman i sposoban da iznese teret onoga u čemu i on, glasajući i čineći dio skupštinske većine, učestvuje.

Kakvo će dalje pozicioniranje Markovića i PDP na bijeljinskoj političkoj sceni biti, kao i koje su njegove stvarne namjere, a kakvi su postupci, najbolje će pokazati vrijeme.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 
 
 
 
 
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...