U budžetu opet nije predviđena realizacija niti jednog projekta, od planiranih dvanaest, koji su prije nekoliko godina potpisani sa bivšim gradonačelnikom Bijeljine, a do sada nisu realizovani. Jedne godine je to bilo zbog korone, sljedeće takođe, i tako su prošle su tri godine. Zar nije vrijeme da se realizuje bar jedan od tih projekta?

Rekao je ovo Slaviša Marković, poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, diskutujući o budžetu Republike Srpske za 2024. godinu, na koji je uložio amandman.

SLAVIŠA MARKOVIĆ PITA VLAST: Šta je sa 12 projekata za Bijeljinu iz 2020. godine? (foto)

Predlažem da se predvide sredstva od 5 miliona KM za izgradnju sportske dvorane u Bijeljini, što je jedan od obećanih projekata. Potrošačkoj jedinici Ministarstvo porodice, omladine i sporta za tekući grant izgradnje sportske dvorane u Bijeljini sredstva obezbijediti sa potrošačke jedinice „predsjednik Republike Srpske“ – rekao je Marković.

Podsjetio je da je projekat urađen, lokacija obezbijeđena, a da Bijeljina ima više uspješnih sportskih kolektiva koji se takmiče u dvoranskim sportovima, poput odbojkaša koji su prvaci BiH, klub malog fudbala koji se takmičio u Ligi šampiona, rukometaše, rukometašice.

Svi ovi kolektivi treniraju u školskim dvoranama. Vrhunski sportisti koji predstavljaju Grad, ali i Republiku Srpsku na međunarodnoj sceni treniraju u terminima od 23 časa, što nije prikladno i normalno – rekao je Marković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име