SLAVIŠA MARKOVIĆ: Kreditno zaduženje Grada od 7 miliona KM za kapitalne projekte

Datum:

Share post:

 
Naredna, 35. sjednica Skupštine Grada Bijeljina biće održana u srijedu, 25. decembra, a na dnevnom redu biće izmjena Regulacionog plana Dašnica i prijedlog odluke o kreditnom zaduženju grada od 7 miliona KM.

Danas je održan međustranački sastanak sa svim predstavnicima parlamentarnih političkih partija Skupštine Grada, na kojem je dogovoren termin za održavanje sjednice.

„Dogovoren je termin za održavanje naredne, 35. sjednice Skupštine. Riječ je o srijedi, 25. decembru. Dan ranije, kako je to praksa, održaćemo pripremni sastanak, kada će prisustvovati svi predlagači navedenih tačaka koje će se naći o okviru dnevnog reda za 35. redovnu sjednicu. Ono što je značajno reći za 35. sjednicu, je da ćemo imati oko 16 tačaka. Danas ćemo poslati skupštinski materijal svim predstavnicima političkih partija i svi odbornici će u ovih 7 dana imati priliku da dobro razmotre materijale i da se pripreme za sjednicu“, rekao je nakon sastanka predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Slaviša Marković.

MARKOVIĆ: Kapitalne projekte realizovati u sledećoj godini
Marković je rekao da je osnovni razlog za zakazivanje sjednice usvajanje izmjene Regulacionog plana Dašnica.

TESTNA REKLAMA

„Riječ je o o lokciji prema Obarskoj, pozicija stare željezničke stanice. Sa ovim izmjenama definisaćemo novo izmještanje autobuske stanice na navedenu lokaciju i krenućemo u realizaciju projekta izgradnje novog Vatrogasnog doma. To su stvari za koje je jako značajno da se usvoje do kraja godine. Mi već iz kreditnih sredstava imamo obezbijeđen dobar dio sredstava za navedene projekte i očekujemo da u sljedećoj godini navedeni projekti budu realizovani“, istakao je Marković.

Kada je riječ o prijedlogu odluke o kreditnom zaduženju Grada, Marković je rekao da je ta odluka došla nekoliko minuta pred početak pripremnog sastanka, te da smatra da se radi o sredstvima za kapitalne projekte.

„Odluka je došla nekoliko minuta pred početak pripremnog sastanka. Predlagač je gradonačelnik i Odjeljenje za finansije. Još nisam pogledao navedenu tačku, ali imaćemo priliku da na pripremnom sastanku to bude detaljno obrazloženo. Mislim da se radi o kapitalnim projektima, i da će dio sredstava biti izdvojen za Sokolski dom, dio za Autobusku stanicu, a mislim i da je jedan dio sredstava planiran za Vatrogasni dom“, rekao je Marković.

Marković kaže da će dio sredstava vjerovatno biti odvojen i za vještačku travu novog sportskog terena Fudbalskog kluba „Radnik“, a jedan dio sredstava za zamjenu Led sijalica na području Grada Bijeljina. 

„To je jedan projekat koji bi trebao biti sljedeće godine. Mislim da se radi studija opravdanosti zamjene navedene rasvjete“, objasnio je Marković.

Marković je rekao da je, kada je riječ o kreditnom zaduženju,  trenutno u pitanju početna procedura.

„Potrebno je dobiti saglasnost Ministarstva finansija. Nakon saglasnosti Ministarstva finansija, trebalo bi održati još jednu Skupštinu, kada bi trebalo uvrstiti navedeni kredit u rebalans, a zatim raspisati tender za izbor najpovoljnije banke  koja će ući iu kreditni aranžman sa Gradom“, objasnio je Marković.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice. Broj rođenih i upisanih...