Slavenko Ristić u Glogovcu: Poginulih boraca i njihovih porodica moramo se sjećati svakog dana

Datum:

Share post:

– Poginuli borci Odbrambeno-otadžbinskog rata iz Glogovca i cijele Republike Srpske zaslužuju da ih se svakog dana sjećamo jer su za budućnost naše djece i unuka dali ono najvrijednije – njihove živote, poručio je danas u Glogovcu kandidat na listi SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavenko Ristić.

On je u razgovoru sa mještanima i borcima Glogovca istakao da je srpski narod u posljednjem ratu podnio ogromne žrtve, ali da je zato podigao svoju zadužbinu – Republiku Srpsku.

 

– Naša i buduće generacije imaju zadatak da je sačuvaju – naglasio je Ristić nakon parastosa poginulim borcima sela Glogovac.

Predsjednik Boračke organizacije Glogovac Vlado Savić rekao je da je u Odbrambeno-otadžbinskom ratu stradalo pet boraca iz Glogovca, kojima je podignut spomenik 1998. godine.

– U Drugom svjetskom ratu stradalo je 30 odsto stanovništva Glogovca, a u posljednjem smo izgubili pet naših sjajnih boraca. U toku je rekonstrukcija spomenika koja će biti završena u narednih desetak dana, a mi ćemo nastaviti da se sjećamo naše najhrabrije braće – zaključio je Savić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Trebinjski genije Vuk Јanković riješio matematički problem star 58 godina

"Do rješenja su pokušali doći vrsni matematičari, profesori, akademici, a uspio je samo Vuk" Nakon 60 godina Trebinjac...

Učenik osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Velike Obarske kod Bijeljine najbolji atletičar regionalnog takmičenja MOI 2024. godine (foto)

Dragan Senić, učenik devetog razreda u Osnovnoj školi „Petar Petrović NJegoš” iz Velike Obarske ostvario je izvanredan uspjeh...

ŽELIMIR NEŠKOVIĆ na Energetskom samitu u Neumu (foto)

U Neumu se od 24. do 26. aprila 2024. godine održava Energetski samit, koji će i ove godine...

PU BIJELJINA: Tokom dvodnevne akcije evidentirano 105 prekršaja

Saopštenje policijske uprave Bijeljina prenosimo u cjelosti: "U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda Policijska uprava Bijeljina u periodu od 19.04....