SLAVENKO RISTIĆ, RSS: Zadovoljan seljak temelj opstanka i budućnosti srpskog naroda i RS

Datum:

Share post:

U vremenu rastuće globalne ekonomske i energetske krize, recesije, poskupljenja i nestašice hrane, Republika Srpska i Semberija treba da se oslone na svoj najveći resurs – proizvodnju zdrave organske hrane –  izjavio je kandidat na listi SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavenko Ristić.

– Stvaranje značajnih viškova i novih vrijednosti u ovoj oblasti, za šta naša Semberija ima i ljude i resurse i kapacitete, otvoriće nam šanse da budemo konkurentni na svim tržištima i u drugim oblastima privrede – naglasio je Ristić.

Ristić je istakao da Republika Srpska treba povećati podsticaje u svim granama poljoprivrede.

– Pravilnik resornog ministarstva o podsticajima potrebno je dopuniti i obuhvatiti i podsticaje za mehanizaciju i sisteme za navodnjavanje, kao i male proizvođače, što do sada nije bio slučaj. Potrebno je proširiti postojeći program stimulacija za mlade do 30 godina, koji žele da ostanu na selu i bave se poljoprivredom – rekao je Ristić.  

TESTNA REKLAMA

On je naglasio da će se u Narodnoj skupštini Republike Srpske boriti za to da država, kao u svim razvijenim zemljama svijeta, stane iza poljoprivrednih proizvođača u punom kapacitetu.

– Zadovoljan seljak, koji može dobro da živi od svog rada i kome država garantuje povoljnu cijenu otkupa proizvoda, temelj je za naš opstanak i budućnost srpskog naroda i Republike Srpske – poručio je Slavenko Ristić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SANKCIJE SRPSKOJ: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez

Stižu sankcije Srpskoj: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez Kristijan Šmit, kojeg Republike Srpska ne priznaje za visokog predstavnika...

BIJELJINSKOJ BOLNICI „SVETI VRAČEVI“ PRIZNANJE OPŠTINE PELAGIĆEVO (foto)

Na svečanoj akademiji povodom 30 godina od osnivanja opštine Pelagićevo, JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina dobitnik je priznanja...

Milan Petrović (SDS) novi potpredsjednik NS RS

Na osnovu Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske  jedno od podpredsjedničkih mjesta NS RS pripada najvećoj opozicionoj...

BROD, JEREMIĆ SPS: Hvala prijateljima iz Japana

Direktor Doma zdravlja Brod Igor Jeremić zahvalio je Vladi Japana na donaciji za nabavku rentgen uređaja za potrebe...