SLAVENKO RISTIĆ, RSS: Zadovoljan seljak temelj opstanka i budućnosti srpskog naroda i RS

Datum:

Share post:

U vremenu rastuće globalne ekonomske i energetske krize, recesije, poskupljenja i nestašice hrane, Republika Srpska i Semberija treba da se oslone na svoj najveći resurs – proizvodnju zdrave organske hrane –  izjavio je kandidat na listi SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavenko Ristić.

– Stvaranje značajnih viškova i novih vrijednosti u ovoj oblasti, za šta naša Semberija ima i ljude i resurse i kapacitete, otvoriće nam šanse da budemo konkurentni na svim tržištima i u drugim oblastima privrede – naglasio je Ristić.

Ristić je istakao da Republika Srpska treba povećati podsticaje u svim granama poljoprivrede.

– Pravilnik resornog ministarstva o podsticajima potrebno je dopuniti i obuhvatiti i podsticaje za mehanizaciju i sisteme za navodnjavanje, kao i male proizvođače, što do sada nije bio slučaj. Potrebno je proširiti postojeći program stimulacija za mlade do 30 godina, koji žele da ostanu na selu i bave se poljoprivredom – rekao je Ristić.  

On je naglasio da će se u Narodnoj skupštini Republike Srpske boriti za to da država, kao u svim razvijenim zemljama svijeta, stane iza poljoprivrednih proizvođača u punom kapacitetu.

– Zadovoljan seljak, koji može dobro da živi od svog rada i kome država garantuje povoljnu cijenu otkupa proizvoda, temelj je za naš opstanak i budućnost srpskog naroda i Republike Srpske – poručio je Slavenko Ristić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LJUBIŠA PETROVIĆ: Užasan simak iz Popova – neodgovornost i neodržavanje Doma kulture (foto,video)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je objavio na svom zvaničnom FB nalogu  snimak i fotografije neodgovornosti i neodržavanja prostorija...

ĐOKOVIĆ: Želim da igram na OI u Los Anđelesu 2028. godine

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjavio je da želi da igra na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, koje...

Omladina RSS donacijom Biblioteci obilježila Svjetski dan knjige i autorskih prava (foto)

Republička omladina Srpske /ROS/ donirala je 50 knjiga Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ povodom obilježavanja 23. aprila – Svjetskog...

Bijeljinska Biblioteka uručila priznanja „NAJ ČITALAC“

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, pored popusta od 50% na godišnju cijenu članarine, bijeljinska Biblioteka "Filip...