SLAVENKO RISTIĆ, RSS: Dualnim obrazovanjem, stipendijama i većim platama stimulisati zapošljavanje mladih

Datum:

Share post:

„Republika Srpska se suočava sa ozbiljnim problemom nedostatka kvalifikovane i stručne radne snage u privredi. Ovo je ozbiljan problem, koji zahtijeva angažman svih institucija Republike Srpske, kao i poslodavaca“, izjavio je Slavenko Ristić, kandidat na listi SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ristić je rekao da ovih dana razgovara s nekim od vodećih privrednika Bijeljine i Semberije o mogućim rješenjima ovog i drugih problema s kojima se suočava domaća privreda.

„U tim razgovorima zalažem se za smanjenje opterećenja države prema privrednicima i za povećanje plata radnicima, kao stimulans za zapošljavanje u realnom sektoru. Uvjeren sam da država, u saradnji s privrednicima i u skladu sa potrebama tržišta, treba da uvede obavezno dualno obrazovanje u srednjim školama i na fakultetima, s ciljem da mladi stručnjaci, obrazovani kroz praktičnu nastavu, odmah po završetku školovanja dobiju posao u svojoj struci“, naglasio je Ristić.

On je poručio da obrazovni sistem treba da bude prilagođen potrebama tržišta.

TESTNA REKLAMA

„Republika Srpska nema luksuz da ima manjak stručne radne snage koja može da odgovori na zahtjeve domaćih i stranih investitora. U ovu priču svakako treba da se uključe uspješna preduzeća koja bi se, u saradnji sa Vladom Republike Srpske, uključila u akcije stipendiranja učenika i finansiranja dualnog obrazovanja“, zaključio je Ristić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...