Slavenko Ristić, većinski vlasnik firme „Elvaco MetPro“ iz Bijeljine i Tehničkog remonta Bratunac pozvao je sve zainteresovane arhitekte iz ovog grada da osmisle idejno rješenje za izgradnju mini-parka u Janji, kao i dvije biste velikanima Semberije i Majevice – Filipu Višnjiću i Knezu Ivi, nakon čega će, kako kaže, okupiti privrednike i obezbijediti novac za realizaciju projekta.

LJUBIŠA PETROVIĆ: Sastanak u Janji oko izgradnje mini parka sa centralnim sebiljem i česmom i izgradnjom obaloutvrde rijeke Janje (foto)

– Smatram da Janja zaslužuje moderan mini-park u kojem će svi njeni stanovnici, kao i stanovnici Bijeljine i Semberije, moći da zastanu, odmore, provedu određeno vrijeme. Zbog toga sam zamolio arhitekte iz Bijeljine da me kontaktiraju putem „Fejsbuka“ i dostave mi ideje, a ja na sebe preuzimam odgovornost da zajedno sa drugim privrednicima i donatorima obezbijedim sredstva za izgradnju tog parka – poručio je Ristić na svom Fejsbuk profilu.

-Od Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine tražićemo da nam dostave koje su to moguće lokacije za izgradnju navedenog parka, nastavio je Ristić.

SLAVENKO RISTIĆ: Muke jednog građanina Bijeljine – Kako se izlazi iz Bogdanove ladice? (foto)

On je dodao da budući mini-park u Janji zaslužuje biste velikana Semberije i Majevice – Filipa Višnjića i Kneza Ive od Semberije, te da bi one, uz odgovarajuću česmu, trebalo da zauzimaju centralno mjesto u parku.

-Smatram da i sami osjećate potrebu da ostavite određeni trag u gradu u kojem živite, a ovo bi bila sjajna prilika da istaknete vaše ideje i umijeće, te da ih uz podršku privrednika zajednički realizujemo, naveo je Ristić.

-Otvoren sam za sve vaše prijedloge u vezi sa projektom mini-parka sa bistama Višnjića i Kneza Ive, jer smatram da Bijeljina, Janja i njihovi stanovnici to zaslužuju, naveo je na kraju Ristić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

1 KOMENTAR

  1. Kao s Marsa da je pao ovaj Slavenko što je rat i studije proveo u Evropi i Africi. Svakako nećemo Janju na silu da Srbizujemo sa Višnjićem iz Trnove i sa komšijama muslimanima smo u pristojnim odnosima. Lik ne zna gdje udara sa predlozima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име