Vlasnik kompanije „Elvaco MetPro“ i nosilac liste Republičke stranke Srpske za odbornike u Skupštini grada Bijeljine Slavenko Ristić potvrdio je da je renomirana kompanija iz Holandije pokazala veliki interes za ulaganje u modernizaciju i povećanje kapaciteta proizvodnje „Elvaca“.

– Ta investicija, kao i naša dodatna ulaganja, omogućiće nam da otvorimo nekoliko stotina novih radnih mjesta u Bijeljini. Prioritet će, naravno, imati naši radnici iz cijele Semberije, posebno učenici završnih razreda Tehničke škole „Mihajlo Pupin“, koji kod nas izvode praktičnu nastavu – rekao je Slavenko Ristić.

Ristić je poručio da politika mora biti u službi građana i privrede od koje se živi, a ne u službi potkupljenih pojedinaca u institucijama vlasti i njihovih ličnih interesa.

– Politika u službi svakog našeg čovjeka i svakog našeg djeteta, kojem treba stvoriti uslove da ostane ovdje i da osnuje svoju porodicu. To je suština mog političkog angažmana. To je politika Republičke stranke Srpske, uz poruku da biramo najbolje među nama, obrazovane i stručne, a ne podobne i nesposobne – naglasio je Slavenko Ristić.

On je predstavio i plan preseljenja administracije i uprave Tehničkog remonta Bratunac (TRB) u Bijeljinu.

– Tu će se sigurno otvoriti još novih radnih mjesta za ljude iz Bijeljine i Semberije. Uz TRB, „Elvaco“ i kompaniju „Orao“, koja odlično posluje, s kojom sarađujemo i čiji rad snažno podržavamo, pretvorićemo Bijeljinu u regionalni centar namjenske industrije. To je naša misija i vizija koju ćemo ostvariti u narednim godinama – poručio je nosilac liste kandidata Republičke stranke Srpske za odbornike u Skupštini grada Bijeljine Slavenko Ristić. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име