SLAVENKO RISTIĆ: Država, sloboda i jedinstvo ključni za srpski narod

Datum:

Share post:

– Država, sloboda i jedinstvo – ključne su riječi za srpski narod. Ove tri riječi obilježile su vijekove postojanja Srba na ovim prostorima i svaka od njih podjednako je važna za sve nas – izjavio je Slavenko Ristić, kandidat na listi SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ristić je, u povodu obilježavanja 15. Septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, naglasio da bez države nema slobode, a bez slobode nema svega onoga što Srbe čini narodom – prava na našu vjeru pravoslavnu, na naš jezik, na našu kulturu i običaje.

– Država i sloboda su riječi koje okupljaju i ujedinjuju Srbe, ma gdje živjeli. Oko te dvije riječi Srbi nemaju pravo da se dijele i svađaju. Samo jedinstveni u odbrani države i slobode bićemo dovoljno snažni da se suočimo sa svim izazovima i pobijedimo svaku krizu i nevolju – poručio je Slavenko Ristić.

Prema riječima Ristića, slaveći u Bijeljini Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, sjećamo se naših slavnih predaka, naših Solunaca, ujedinjenih u nepobjedivu silu koja je probila Solunski front, oslobodila srpsku državu i pobjedonosno okončala Prvi svjetski rat.

– Tada smo bili zajedno, i danas smo kao narod zajedno, i Srbija i Srpska, jedinstveni u očuvanju naše države i slobode. I nikada nam srpsko jedinstvo nije bilo potrebnije. I nikada, kao u ova krizna vremena, nije tačnije i jasnije odzvanjalo značenje ocila uklesanih na srpskom grbu i zastavi – Samo Sloga Srbina Spasava. Zato je zajednička proslava 15. septembra veliki događaj za sve nas u Bijeljini, Semberiji, Republici Srpskoj i Republici Srbiji. Dan kada smo se okupili i ujedinili oko odbrane naše države i naše slobode – rekao je Slavenko Ristić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama širom Bosne i Hercegovine sve praznije i da zvono...

Nagle promjene temperature loše utiču na procvjetale voćke

Voćnjaci širom Bosne i Hercegovine uveliko su u fazi beharanja, ali niske temperature koje su stigle mogle bi...

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” održana promocija knjiga “Pisma iz nesanice” i “Sanovnik za budne”, autora Milana Nikolića

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” održana je promocija knjiga “Pisma iz nesanice” i “Sanovnik za budne”, autora Milana...

Dnevni horoskop za 19.april

Ovan POSAO: Pokušajte da promenite dosadašnja uverenja u vezi sa autoritetom i kritikama. Teško se suočavate sa negativnim komentarima i...