SLAVENKO RISTIĆ: Država, sloboda i jedinstvo ključni za srpski narod

Datum:

Share post:

– Država, sloboda i jedinstvo – ključne su riječi za srpski narod. Ove tri riječi obilježile su vijekove postojanja Srba na ovim prostorima i svaka od njih podjednako je važna za sve nas – izjavio je Slavenko Ristić, kandidat na listi SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ristić je, u povodu obilježavanja 15. Septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, naglasio da bez države nema slobode, a bez slobode nema svega onoga što Srbe čini narodom – prava na našu vjeru pravoslavnu, na naš jezik, na našu kulturu i običaje.

– Država i sloboda su riječi koje okupljaju i ujedinjuju Srbe, ma gdje živjeli. Oko te dvije riječi Srbi nemaju pravo da se dijele i svađaju. Samo jedinstveni u odbrani države i slobode bićemo dovoljno snažni da se suočimo sa svim izazovima i pobijedimo svaku krizu i nevolju – poručio je Slavenko Ristić.

Prema riječima Ristića, slaveći u Bijeljini Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, sjećamo se naših slavnih predaka, naših Solunaca, ujedinjenih u nepobjedivu silu koja je probila Solunski front, oslobodila srpsku državu i pobjedonosno okončala Prvi svjetski rat.

TESTNA REKLAMA

– Tada smo bili zajedno, i danas smo kao narod zajedno, i Srbija i Srpska, jedinstveni u očuvanju naše države i slobode. I nikada nam srpsko jedinstvo nije bilo potrebnije. I nikada, kao u ova krizna vremena, nije tačnije i jasnije odzvanjalo značenje ocila uklesanih na srpskom grbu i zastavi – Samo Sloga Srbina Spasava. Zato je zajednička proslava 15. septembra veliki događaj za sve nas u Bijeljini, Semberiji, Republici Srpskoj i Republici Srbiji. Dan kada smo se okupili i ujedinili oko odbrane naše države i naše slobode – rekao je Slavenko Ristić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...