U crkvama u Gornjem Mačkovcu i Pukišu, kod Lopara obilježena je slava Prepodobni Sisoje Veliki, koji je zaštitnik ovih svetinja.

Liturgiju u Pukišu je služio protojerej – stavrofor Slavko Maksimović, uz sasluženje sveštenika iz Eparhije zvorničko-tuzlanske.

U molitvenom slavlju je učestvovao veliki broj mještana iz Pukiša i okoline, a prisutni su bili i predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić i načelnik za privredu i društvene djelatnosti lokalne zajednice Željko Kerović, kao i predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić i odbornik u Skupštini distrikta Srđan Blažić.

Prema riječima Milenka Ristića, predsjednika Skupštine opštine Lopare nezvanično je dogovoreno da Brčko distrikt i opština Lopare zajednički učestvuju u završetku 700 metara puta kroz mjesnu zajednicu Pukiš.

„Kada je u pitanju interes našeg naroda i crkve i gradnja infrastrukture granice između distrikta i naše opštine nisu nikakva prepreka“, istakao je Ristić.

Krsna slava hrama u Gornjem Mačkovcu Prepodobni Sisoje Veliki, koji je zaštitnik ove svetinje, obilježena je u prisustvu velikog broja vjernika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име