Skupština SDS-a u subotu odlučuje da li Govedarica ostaje na čelu stranke

Datum:

Share post:

BANJALUKA – Skupština Srpske demokratske stranke u subotu će odlučiti da li će Vukota Govedarica ostati na čelu ove partije i sprovesti unutarstranačke izbore, a kako stvari sada stoje, gotovo je sigurno da će voljom većine Vukota ostati na ovoj funkciji.

 

Inače, na dnevnom redu sjednice Skupštine SDS-a delegati, njih oko 400, razmatraće izvještaj o nedavno završenim parlamentarnim izborima u RS i BiH i odlučiti o raspisivanju unutarstranačkih izbora, čije bi finale moglo biti u maju, kada će, takođe na sjednici Skupštine, biti biran predsjednik SDS-a na novi četvorogodišnji mandat.

"Kao odgovoran čovjek, tražiću da se delegati Skupštine izjasne o povjerenju meni. Očekujem da će Skupština potvrditi prije svega politički pravac koji je Glavni odbor definisao, da će SDS djelovati kao opoziciona politička partija", rekao je Govedarica za "Nezavisne".

TESTNA REKLAMA

Kako kaže, u slučaju da mu se izglasa nepovjerenje, podnijeće neopozivu ostavku, a u tom slučaju Skupština SDS-a trebalo bi da izabere vršioca dužnosti koji bi stranku vodio do okončanja unutarstranačkog procesa.

Iako je bila inicijativa za sazivanje vanredne sjednice Skupštine SDS-a, ona nije dobila podršku i odlučeno je da se ide na redovnu sjednicu Skupštine stranke, a odbijanje te inicijative, kako ističu dobro upućeni u dešavanja u ovoj stranci, može se tumačiti i kao poraz onih koji žele promjene na čelu najveće opozicione stranke, ali i saradnju sa vladajućom strankom u Republici Srpskoj.

Prema nezvaničnim informacijama, potpise za sazivanje vanredne sjednice Skupštine SDS-a nedavno je "prikupio" Milovan Bjelica, potpredsjednik SDS-a, ali je ta inicijativa na kraju odbijena i odlučeno je da se ipak ide na redovnu sjednicu Skupštine Srpske demokratske stranke.

Sa Bjelicom nismo uspjeli stupiti u kontakt, jer se nije javljao na mobilni telefon, a pojedini članovi Glavnog odbora, ujedno i Skupštine SDS-a, rekli su nam juče da će se ipak na redovnim unutarstranačkim izborima odlučivati o tome ko će u budućnosti voditi SDS.

Nekoliko izvora potvrdilo nam je da će Govedarica gotovo sigurno u subotu "preživjeti" glasanje, ali da je veliko pitanje šta će se kasnije dešavati, odnosno ko će sve kroz unutarstranačke izbore izraziti volju da u naredne četiri godine vodi Srpsku demokratsku stranku.

"Nezavisne" su ranije pisale da je od velike važnosti i to ko sprovodi unutarstranačke izbore s obzirom na to da onaj ko komunicira i koordiniše ljudima na terenu ima daleko veće šanse da i u naredne četiri godine vodi najveću opozicionu stranku u Republici Srpskoj.

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Trivićka i Šarović žive u virtuelnom svijetu

Reagovanje SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Gradski odbor SNSD Bijeljina izražava ozbiljnu zabrinutost da su i Mirko Šarović i...

Dunja Vukšić iz BK “Radnik“ Bijeljina na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Turskoj

Bokserska nada Dunja Vukšić iz BK "Radnik" Bijeljina predstavljaće Bijeljinu i Republiku Srpsku na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u...

Produženo vrijeme brisanja poruke na WhatsAppu

Ukoliko se nađete u situaciji da ste na WhatsAppu poslali neku neprikladnu poruku pogrešnoj osobi, sada ćete imati...

AGRO SAVJET: Kada i kako se vrši skidanje lišća paradajza

Oplodnja i skidanje lišća paradajza – Početno skidanje lišća paradajza obično se vrši kada biljka pređe metar visine.  U...