Skupština grada Bijeljine će na posebnoj sjednici detaljno razmotriti izvještaje o radu svih gradskih javnih ustanova i preduzeća

Datum:

Share post:

Skupština grada Bijeljine danas je usvojila prijedlog da izvještaji o radu javnih ustanova i preduzeća u gradu budu razmatrani zajedno sa nedostajućim izvještajima na posebnoj/tematskoj sjednici Skupštine grada koja će se odnositi na funkcionisanje javnih preduzeća i ustanova.

„Mišljenja smo da se rad svih javnih preduzeća i ustanova, kao i njihovih rukovodstava mora posebno i detaljno analizirati, ne samo na osnovu onoga što piše u izvještajima koji su dostavili, nego i na osnovu dopunskih informacija koje budemo prikupili, kao i zadovoljstva ili nezadovoljstva građana njihovim radom i uslugama koje pružaju,“ pojasnio je nakon konsultacija sa klubovima odbornika predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

Skupština je usvojila i prijedlog odbornika Zorana Pribišića da se sa dnevnog reda današnje sjednice skine i tačka koja se odnosi na rad JIP „SIM“ jer je direktor podnio ostavku, zbog čega je odloženo i razmatranje Prijedloga odluke o usklađivanju pravne forme organizovanja JP „Semberija i Majevica“ DOO Bijeljina.

Za posebnu/tematsku sjednicu danas su odloženi izvještaji o radu Javne ustanove „Muzej Semberije“, JU Centra za kulturu „Semberija“, JP „Direkcija za izgradnju i razvoj grada“ , Doma zdravlja Bijeljina, JIP „SIM, Centar za socijalni rad Bijeljina, JU Srpsko kulturno – umjetničko društvo „Semberija“ i JP „Gradska toplana.

Odbornici su tokom sjednice više puta izrazili nezadovoljstvo nedolaskom gradonačelnika, predstavnik gradske uprave i dijela izvjestilaca o radu javnih ustanova i preduzeća na sjednicu, ističući da se radi o potvrdi neodgovornog ponašanja i namjernom zanemarivanju interesa grada i građana.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj

Služenjem parastosa u Crkvi Svetog velikomučenika u Istočnom Novom Sarajevu počelo je obilježavanje 32 godine od zločina u...

Studenti iz Šapca posjetili bijeljinsku Bolnicu

Studenti druge godine i njihovi profesori Akademije strukovnih studija Šabac, Odsek za medicinsko i poslovno tehnološke studije iz...

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...

Srpska bogatija za 13 djevojčica i 12 dječaka

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 25 beba, 13 djevojčica i 12 dječaka,...