SKUPŠTINA 4. DECEMBRA: Pred bijeljinskim odbornicima REBALANS budžeta za 2019. i BUDŽET za 2020.

Datum:

Share post:

Naredna sjednica Skupštine Grada Bijeljina biće održana u srijedu, 4. decembra, a između ostalog, pred odbornicima će se naći rebalans budžeta za 2019. godinu i budžet za 2020.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Slaviša Marković, izjavio je nakon današnjeg međustranačkog sastanka, da je, poslije provedene javne rasprave i usvojenog nacrta u skupštinskoj proceduri, obavljen javni uvid i završene sve potrebne saglasnosti od resornog ministarstva, kada je u pitanju nacrt rebalansa budžeta za 2019. godinu.
„Mi očekujemo danas da ga pošaljemo odbornicima i da ga 4. decembra,  na 34. sjednici Skupštine, u formi konačnog prijedloga i usvojimo“, istakao je Marković.

Kada je u pitanju Budžet za 2020. godinu, Marković je rekao da je završen javni uvid i rasprava, te da su svi budžetski korisnici mogli da daju svoje primjedbe i sugestije na Nacrt budžeta za 2020.
„Zajedno sa rebalanskom budžeta za 2019. godinu, poslali smo i Nacrt budžeta za 2020. u resorno ministarstvo i dobili smo saglasnost i na okvir budžeta“, rekao je Marković.

Predsjednik Skupštine je naveo da će se pred odbornicima 4. decembra naći i nekoliko tačaka koje će se odnositi na neke tehničke stvari, kada su u pitanju određeni prenosi vlasništva nad određenim parcelama.
„Tu prije svega mislim na oblikovanje parcela za Elektro-Bijeljinu, kada je u pitanju Mjesna zajednica Crnjelovo, u pitanju je jedna trafostanica. Zatim, prenos određene imovine kada je u pitanju OŠ „Vuk Karadžić“na području Amajlije“, pojasnio je Marković.

TESTNA REKLAMA

Marković je, kada su u pitanju međustarnački sastanci, najavio da će 3.decembra biti pripremni sastanak, kada će svi predlagači navedenih tačaka imati priliku da daju obrazloženja za navedene tačke i pojasne odbornicima i medijima zašto se donose određene odluke.

Kada je riječ o primjedbama iznesenim u toku javne rasprave, Marković je rekao da je postojao okvir koji se morao poštovati kada su u pitanju  rebalans za 2019. i budžet za 2020, te da su se samo u okviru budžetskih pozicija mogle vršiti određene preraspodjele.
„Mi nismo povećavali budžetski okvir, jer nam to nije dozvolilio ministarstvo, ali su bile moguće korekcije u okviru postojećeg budžeta. Dobili smo primjedbe i sugestije od ministarstva da ne možemo povećavati rashode i troškove, zajedno sa platama,s obzirom da je neki okvir bio spram broja zaposlenih sa oblikom prosječne plate u RS. Imamo definisana sredstva za plate i nismo imali mogućnost  da povećavamo pozicije koje se odnose na ovo pitanje, odnosno nova zaposlenja. Sljedeće godine imamo, u skladu sa ekonomskom politikom Vlade RS, mogućnost da povećamo navedene pozcije za 5 posto, i samo u tom okviru se u budžetu za 2020. godinu možemo kretati i povećati navedene pozicije do 5 posto.  To znači da neće biti novih zaposlenja, te da će se vršiti korekcija plata u tom iznosu“, objasnio je Marković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...