Škola u Batkoviću postaje energetski efikasna (foto)

Datum:

Share post:

U cilju nastavka realizacije projekata poboljšanja energetske efikasnosti, predstavnici organizacije „Karitas“ i Gradske uprave Grada Bijeljina posjetili su Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Batkoviću, u kojoj su počeli radovi na rekonstrukciji ovog objekta.

Direktor OŠ „Sveti Sava“ Bijeljina Vladimir Vulović izrazio je zahvalnost „Karitasu“ i Gradskoj upravi jer je područna škola u Batkoviću izabrana da bude dio projekta utopljavanja i poboljšanja energetske efikasnosti, pojasnivši da je rekonstrukcija počela prošle godine, a da su radovi planirani za ovu godinu samo nastavak započetog posla.

– Prošle godine je završena jedna faza rekonstrukcije školskog objekta i sportske dvorane, a sada nastavljamo te radove. Dakle, na redu je ugradnja toplotne pumpe i termo-izolacija cijelog školskog objekta i sportske sale – rekao je Vulović.

Menadžer „Karitasovog“ projekata energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije Fuad Imamović ističe da su radovi na zgradi škole u Batkoviću nastavak projekata koje „Karitas“ realizuje u saradnji sa Gradskom upravom.

– Cilj nam je da odgovarajućim rješenjima za školske objekte, postignemo uštedu energije i poboljšanje opštih uslova za rad – rekao je Imamović i dodao da će novčana sredstva za pomenuti objekat u Batkoviću premašiti iznos od 200.000 KM.

Predviđeno je da 125.000 KM bude utrošeno na implementaciju mjera energetske efikasnosti u dijelu objekta u kojem to nije urađeno u prvoj fazi, a zatim slijedi promjena sistema grijanja, kao što je već urađeno u školi u Brocu – ugradnja toplotne pumpe koja će raditi na principu „voda-voda“. To u praksi znači da će za grijanje biti korišćena energija iz podzemnih voda, a postojeća kotlovnica na ugalj stavljena van funkcije.

U planu je da svi radovi budu završeni do početka naredne sezone grijanja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

50 godina Opel Kadetta C

POVEZANE VIJESTI

50 godina Opel Kadetta C

Proizvođač iz Riselshajma obilježava pet decenija od lansiranja legendarnog klasika. Riječ je o Kadettu C, modelu koji se...

FK ’’Zadrugar’’ iz Crnjelova ogorčen na suđenje: Igraču slomljena noga – spriječimo nasilje u sportu (foto,video)

Teška povreda mladog igrača Zadrugara iz Donjeg Crnjelova Slobodana Jelića obilježila je meč  ovog kluba i domaćina Glasinca...

KALABUHOV: Bez rezolucije Savjeta bezbjednosti niko ne može biti visoki predstavnik

Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov poručio je da je stav Rusije da Kristijan Šmit nema mandat...

„Kolom za medalju“ zatvorena Manifestacija „Tkanica od zlata, igre i zanata“ (foto, video)

Manifestacija "Tkanica od zlata, igre i zanata" organizovana je po prvi put u Bijeljini i trajala je od...