FK “Proleter“ iz Dvorova, član Druge lige FSRS, može se pohvaliti da ima jednu od najjačih škola fudbala u regionu.

-U Dvorovima već šezdeset godina se vodi računa o omladinskom fudbalu a javnosti je poznato da je njihova škola fudbala, odnosno ekipa pionira osvojila prvenstvo tadašnje Bosne i Hercegovine 1975. godine, pobjedivši tada u finalu renomirani FK “Čelik“ iz Zenice, kaže istoričar FK “Proleter“ iz Dvorova Vladan Simeunović.

Simeunović podsjeća da su i nastankom nove države i novog organizovanja fudbala u BiH, Dvorovljani nastavili rad sa mlađim kategorijama, ali ovog puta ozbiljnije i organizovanije sa više selekcija (predpioniri, pioniri, kadeti, juniori) te da su se jedno vrijeme takmičili i u Omladinskoj ligi BiH grupa Sjever i to sa uspjehom.

Simeunović kaže da je to doprinijelo da u Dvorovima stasaju dobri fudbaleri od kojih su neki sada uspješni i u inosrtranstvu uz spominjanje samo nekih: Zoran Nikić, Nikola Kupusović, Dobrica Tegeltija, Stefan Rankić, braća Rakići Stefan i Nemanja i dr.

-U sadašnjoj ekipi Proletera igra 80 % igrača iz vlastite škole fudbala, što doprinosi i sigurnosti u takmičenju, nastavlja Vladan Simeunović napominjući da polaznici škole redovno učestvuju na raznim turnirima u BiH i regionu te je i trofejna sala FK “Proleter“ iz Dvorova prepuna pehara i medalja koje su oni osvajali.

Treneri Dragan Matić i Darko Lukić

U subotu, 17.02.2024. godine su dvorovljanski dječaci rođeni 2012/2013. godine, učestvovali na međunarodnom turniru koji su organizovali domaćini iz Lazarevca i nadmoćno su, bez poraza, osvojili prvo mjesto i ovacije domaće publike, a treneri Dragan Matić i Darko Lukić bili su prezadovoljni i ponosni.

REZULTATI:

Proleter-Voja Gacić Pančevo    6:1

Proleter-Real 28                          2:1

Proleter-Akademija 2 Lazarevac   2:1

Proleter-Tron Požarevac      3:2  /polufinale/

Proleter-Akademija 1 Lazarevac   1:0  /finale/.

-To je primjer dobrog rada i dobre politike vođenja kluba što ljudi koji rukovode lokalnom zajednicom treba da prepoznaju, zaključio je Simeunović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име