Maksim Skoko, šef poslaničke grupe u Narodnoj skupštini Republike Srpske, oštro je osudio odluku ministra inostranih poslova BiH, Elmedina Konakovića, i ministra odbrane u Savjetu ministara, Zukana Heleza, da zabrane angažovanje helikoptera Srbije u gašenju požara u Nacionalnom parku Sutjeska.

Skoko je ovu odluku nazvao skandaloznom, opasnom i nedopustivom

– U trenutku kada požar prijeti da uništi jedno od najvrednijih prirodnih bogatstava koje imamo, ministri Konaković i Helez bave se sitnim politikantstvom, stavljajući svoje lične i političke interese ispred bezbjednosti građana i očuvanja naše prirode – naglasio je Skoko. 

Istakao je da ova odluka nije samo čin neodgovornosti, već direktno ugrožava živote, imovinu i naslijeđe svih nas.

– Šume Zelengore nisu politički plijen, već nacionalno blago koje treba da branimo zajedničkim snagama, bez obzira na to odakle dolazi pomoć – rekao je Skoko. 

Nazvavši odluku Konakovića i Heleza “sramnom”, Skoko je poručio da ona šalje jasnu poruku o spremnosti ministara da žrtvuju živote i prirodu zarad svojih političkih ciljeva.

– Pozivam ih da odmah povuku ove sramne odluke i izdaju dozvole za angažovanje helikoptera iz Srbije! Svako odlaganje je saučesništvo u uništavanju naše zemlje i života onih koji su sada ugroženi – zaključio je Skoko. 

Naglasio je da je vrijeme za hitnu akciju, a ne za političke igre.

 Zelengora gori, a sa njom i poverenje Srba u zajedničke institucije koje bi trebalo da štite sve građane – upozorio je Skoko.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име