Zlatnu povelju Dr Draga Ljočić Srpske kraljevske akademije naučnika i umjetnika /SKANU/  dobili su načelnik Ugljevika Vasilije Perić i direktor Doma zdravlja Ugljevik Cvjetana Dragonjić na maloj svečanosti priređenoj u opštini Ugljevik.

Priznanje Periću i Dragonjićevoj uručio je počasni akademik SKANU Miloš Mirković proslavljeni košarkaški as, bivše SFRJ, Republike Srpske i Srbije, dokazani humanista i zadužbinar u ime rukovodstva te institucije čiji su predsjednici bili Josif Pančić, Jovan Cvijić, Slobodan Jovanović, Stojan Novaković.

Doktor Ljočić, rođena Šapčanka, bila je prva ljekarka kod Srba, prva žena sa fakultetskom diplomom u Srbiji i jedna od pet u tadašnjoj Evropi. Bila je osim sjajan ljekar, veliki borac za prava žena, ratnik, oficir, rodoljub, čovjekoljub i zadužbinar.

Ova jedna od najvećih nagrada dodjeljuje se za razne oblasti.

Kako je rekao predsjednik SKANU akademik Dragan Damjanović u najkreće rečeno Periću je pripalo uzdarje jer je uspio sa saradnicima da ostvari sveopšti pogres Ugljevika i čitavog kraja i da napravi zadivljujuće veze od najvećeg nacionalnog interesa sa maticom Srbijom i svekolikim srpskim rasejanjem čineći to i kao čelnik opštine i kao jedan od ključnih ljudi Eparhijskog upravnog odbora Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Cvjetana Dragonjić je dugogodišnji član tima Vssilija Perića koja se iskazala vrlo vrijednom i uspješnom u radu lokalne amdinistracvije ali li kao vrsni menadžer u zdravstvu koja je zajedno sa rukovodstsvom opštine u najtežim vremenima skoro iz pepela podigla Dom zdrvalja i već kroz težek period pandemije korona virusa pokazala kako se na muci zaista poznaju junaci.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име