SKANDAL NA AERODROMU Putnica prošla kontrolu i ukrcala se u avion sa 2 plinske boce

Datum:

Share post:

Službenik na kontradiverzionoj kontroli putnika i ručnog prtljaga na Aerodromu Podgorica kažnjen je sa 150 evra nakon što je otkriveno da se jedna žena ukrcala na let „Er Srbija“ sa dvije plinske boce u petak, 21. jula, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Riječ je o ozbiljnom bezbjednosnom propustu jer plinske boce spadaju u predmete koji nisu dozvoljeni i ozbiljan su bezbjednosni rizik.

Agencija za civilno vazduhoplovstvo je, kao nadzorni organ, a shodno Zakonu o vazdušnom saobraćaju, juče izrekla prekršajni nalog od 150 evra postupajućem službeniku na kontradiverzionoj kontroli putnika i ručnog prtljaga Aerodroma Podgorica.

– U pitanju je ljudski faktor, ali tačan uzrok još nije utvrđen. Detaljna interna analiza uzroka će biti sprovedena i biće preduzete korektivne mjere s ciljem ublažavanja rizika od ponavljanja istog propusta – naveli su iz Aerodroma Crne Gore.

U petak, 21. jula, na letu “Er Srbija” putnica je sa dvije manje plinske boce prošla kontradiverzionu kontrolu i regularno se ukrcala. Kada je avion pokrenut, a nakon saopštenja stjuardese o bezbjednosnim uslovima i opasnostima, putnica je prijavila boce sa plinom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Novogodišnji koncert Muzičke radionice ”Čarolija” iz Bijeljine (foto)

Saopštenje za javnost UG ’’Muzički umjetnici Semberije’’ prenosimo u cjelosti: 12. decembra 2023. godine održaće se Novogodišnji koncert Muzičke...

MILIČEVIĆ: Nedopustivo je izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije...

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...