Skanalozna božićna prevara: Sveštenik našao novčić u česnici, doturio ga Pupovcu, a ovaj Bandiću! (video)

Datum:

Share post:

Skandalozni snimak je nastao u Zagrebu prilikom obeležavanja Badnjeg dana. Kao najveća nacionalna manjina u susednoj Republici Hrvatskoj, Srbi su kako tradicija nalaže proslavili ovaj dan, a sveštenici Srpske pravoslavne crkve i njihovi politički predstavnici upriličili su tradicionalno lomljenje česnice u Zagrebu.

Naime, Srpsko narodno veće održalo je prijem povodom Božića, a tom prilikom ugostilo je i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Međutim, ovog svetog dana napravljen je i urnebesni snimak nastao dok se lomio kolač koji predstavlja neizostavni deo doručka tokom proslave praznika.

 

Po starom običaju u česnici je sakriven novčić koji će srećnom “pronalazaču” tokom predstojeće godine doneti novac, sreću i blagostanje. U kolaču koji je lomljen u glavnom gradu Hrvatske bio je sakriven zlatnik iz doba Francuske revolucije.

I ništa tokom ovog tradicionalnog obreda ne bi bilo čudno da se srećni pronalazač novčića pohvalio onim što je u česnici pronašao i što mu pravoslavni običaji “garantuju”. Ipak, tom prilikom dogodila se krajnje bizarna i smešna situacija koju su prisutni na ovom skupu snimili kamerama svojih mobilnih telefona. Naime, mnogi od njih zabeležili su nesvakidašnji trenutak božićne prevare koju su predstavnici SPC u hrvatskoj i političari – Milorad Pupovac i njegov kolega Bandić zajednički izveli.

TESTNA REKLAMA

Naime, prilikom lomljenja kolača sveštenik je pronašao novčić. Ipak, on ga skirva i krišom predaje Pupovcu, predsedniku Samostalne demokratske stranke Srba i prvom čoveku Srpskog narodnog vijeća, koji ga potom odnosi do svog gosta, zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića.

Prvi čovek hrvatske prestonice bez imalo srama nakon toga ponosno objavljuje svima da je on pronašao novčić, a prisutni mu tapšu i čestitaju.

– Evo ga! – ushićeno je vikao Bandić, primao čestitke i pozirao prisutnim fotoreporterima.

 

Stanovništvu Zagreba, kako Srbima, tako i Hrvatima ne preostaje ništa drugo osim da veruju da će se novac, sreća i blagostanje koje je Bandić ovom božićnom štafetom stekao, pozitivno odraziti i na njihove živote u 2019. godini.

​Izvor: mondo.rs
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

NTV Arena Bijeljina obilježila 23 godine postojanja (foto)

Nezavisna televizija Arena danas je obilježila 23 godine postojanja, predanog rada i pravovremenog informisanja građana Semberije i Bijeljine....

Na poziv Mitropolije crnogorsko – primorske Dodik posjetio svetinje u Crnoj Gori

Na poziv Mitropolije crnogorsko - primorske srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je svetinje u Crnoj Gori. -...

KABINET GRADONAČELNIKA: MJEŠTANI I SAVJETI MJESNIH ZAJEDNICA DA PRIJAVE PRIORITETE ZA ASFALTIRANJE I JAVNU RASVJETU

  Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Kompenzacioni fond Republike Srpske je na račun Agrarnog fonda Grada...

UGLJEVIK: ZA 90 DJECE IZ BORAČKE POPULACIJE PO 150 KM ZA ŠKOLSKE UDŽBENIKE

Boračka organizacija Ugljevik obezbijedila je zajedno sa opštinom po 150 KM za 90 djece iz boračkih kategorija kao...