Reprezentativke Srbije Kristina Nađ Varga (50 kg) i Sara Ćirković (54 kg) postale su bokserske prvakinje Evrope u konkurenciji mlađih seniorki (23) u Sofiji.

Sara je redom pobjeđivala Jermenku Anu Žurnahjan, Irkinju Robin Keli, a u finalu je „pala“ Engleskinja Meki Loren – sve jednoglasnom odlukom arbitara. Bila je to njena odbrana kontinentalne titule iz Budve prošle godine.

Poznata je 20-godišnjakinja iz Bratunca po brojnim uspjesima – bila je prvakinja svijeta i Evrope u omladinskoj (18), a pokorila je Stari kontinent i u seniorskoj konkurenciji pod svodovima kultne dvorane „Aleksandar Nikolić“.

Nažalost, njeno učešće na Olimpijskim igrama  ostalo je u sjenci lošeg sudijskog kriterijuma protiv Tajlanđanke Jutamas Jitpong na startu turnira.

Varga je u finalu  pobijedila Nataliju Kučevsku prekidom ljekara kod ringa u drugoj rundi, koji je procijenio da Poljakinja ne može da nastavi duel. Kristina, vicešampionka na EP za seniorke u Beogradu prošlog aprila u kategoriji do 48 kg, pohod na tron Starog kontinenta je počela pobjedom nad Mađaricom Petrom Mezei (5:0), nastavila trijumfom nad Rumunkom Mihaelom Badesku (5:0), a u polufinalu je eliminisala Turkinju Alejnu Demirkir posle sudara glava, kad su sudije jednoglasno bodovale za reprezentativku Srbije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име