SIPA traži radnike, javno objavljene pozicije i plate

Datum:

Share post:

SIPA zapošljava pet novih radnika, kojima nudi plate od hiljadu do hiljadu i po maraka. Oglas je objavila Agencija za državnu službu, a one koji su dobro upoznati sa radom Agencije za istrage i zaštitu, začudilo je to što je za svako radno mjesto, javno, ponuđena i plata. 
 

Oglas tako više podsjeća na one koji smo navikli da viđamo svakodnevno u novinama, kada se uz određena zanimanja odmah  kao primamljiva  ponuda nudi i plata. 

"Stručni savjetnik za međunarodnu i međuagencijsku saradnju, plata 1298,63 KM. Šef Odsjeka, plata 1545,99 KM. Viši stručni saradnik – inžinjer za hardver i mreže, plata 1117,88 KM. Stručni saradnik za statusna pitanja i evidencije, plata 998,95 KM. Viši  stručni saradnik – analitičar, plata 1117,88 KM", stoji u oglasu SIPA-e.

Ovaj konkurs začudio je i bivšeg direktora SIPA-e.. Sredoje Nović kaže da je objava plata neuobičajena praksa. S druge strane, kaže Nović, čudno je i to što se konkurs objavljuje prije izbora novog Saziva savjeta ministara BiH. 

"Ono što je zaista neuobičajeno jeste da saopštavaju i plate. Je l to onda znači da će i da bi morali saopštavati plate i od direktora, i njihovih svih rukovodnih organa do najnižeg u SIPI. Prosto je nevjerovatno  šta je njih rukovidilo da saopštavaju kolike su plate", kaže Sredoje Nović, bivši direktor SIPA-e.

TESTNA REKLAMA

Zašto su se u Agenciji za istrage i zaštitu odlučili na ovaj neuobičajan potez,  nisu nam odgovorili na uredno poslat upit.  Konkurs je otvoren a kancelarije u Mostaru i Istočnom Sarajevu, a rok za prijave na oglas je 17. april.

 

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...