SINDIKAT SRPSKE: Odmah utvrditi iznos najniže plate za 2023. godinu

Datum:

Share post:

Savez sindikata Republike Srpske od predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića zahtijeva da u skladu sa zakonskim ovlašćenjima odmah, jer vremena više nema, utvrdi novi iznos najniže plate za 2023. godinu.

„Podsjećamo Vas da smo u zadnjih šest mjeseci, cijeneći inflaciju, odnosno drastičan porast troškova života, ali i usluga, zahtijevali da utvrdite novi iznos najniže plate. Vi to niste učinili. Povećali ste plate u javnom sektoru nekoliko puta tokom ove godine i mi smo u tome učestvovali, ali niste, iako to povećanje ne utiče na javna budžetska sredstva, povećali iznos najniže plate“.

Prema podacima Poreske uprave Republike Srpske, za septembar 2022. godine 65.985 radnika u realnom sektoru prima najnižu platu i manje od toga. Do iznosa od 1.000 KM platu prima 150.547 radnika. To znači da više od polovine zaposlenih zaradi platu za svoj pošten rad do 1.000 KM i to u trenutku kada je za hranu jednoj četvoročlanoj porodici potrebno 1.035 KM, prema posljednjim podacima za oktobar mjesec ove godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...

PU BIJELJINA: U februaru ove godine 10% manje kriminaliteta u odnosu na februar prošle godine

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od...

DODIK – POTPISAĆU: Nova sjednica Kolegijuma NS RS, na dnevnom redu Izborni zakon RS

U ovim trenucima u NS RS počela je sjednica Kolegijuma, a kako saznajemo, tema je Izborni zakon Republike...

MILIČEVIĆ: SDS žrtvovao sebe za Srpsku, a vi niste spremni na to!

"Srpska demokratska stranka 2006. godine, a počev od 2004. godine bila je u veoma teškoj situaciji suočena sa...