SG Bijeljine otklonila tehničku grešku koja je mogla uticati na realizaciju već usvojenog budžeta za 2023. (foto)

Datum:

Share post:

Skupština grada Bijeljine otklonila je na današnjoj Trećoj vanrednoj sjednici tehničku grešku koja je mogla uticati na realizaciju već usvojenog budžeta za 2023. godinu. 

 „U amandmanu i usvojenom tekstu se potkrala tehnička greška koju nije primijetio ni predlagač, ni Skupština ni Gradska uprava ni gradonačelnik kojima je amandman dostavljen na mišljenje. Odmah nakon što je primjetio grešku obratio nam se odbornik koji je predložio amandman kao i Odjeljenje za finansije Grada Bijeljine koje je navelo razloge za hitnost sazivanja vanredne sjednice. Ovu vanrednu sjednicu Skupštine grada smo održali, jer smatramo da su se stekli uslovi za zasjedanje zbog važnosti budžeta na kojem se zasniva izrada drugih dokumenata Grada,“ pojasnio je Đurđević.

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina

TESTNA REKLAMA

Skupština grada je, prije zakazivanja sjednice konsultovala  nadležno Ministarstvo finansija i Odjeljenje za finansije Gradske uprave u Bijeljini koji su sugerisali da je održavanje novog zasjedanja jedini način da se tehnička greška otkloni, što je Skupština grada u ekspresnom roku i učinila.

Ovo nije jedinstven slučaj, jer su se slične tehničke greške dešavale i na višim nivoima vlasti i u drugim gradovima i svi su otklonjeni na identičan način.

„Najvažnije je da je greška uočena i otklonjena i da neće nastupiti bilo kakve posljedice po bilo kog građanina Bijeljine ili bilo koga ko je direktno zavisan od budžeta,“ istakao je predsjednik Skupštine.

Vanrednoj sjednici sa samo jednom tačkom dnevnog reda danas nisu prisustvovali odbornici skupštinske manjine niti gradonačelnik Bijeljine ili drugi predstavnik Gradske uprave.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Danas je Sveti Sava, školska slava

Savindan se obeležava u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske...

Ako imate Samsung Galaxy telefon ažurirajte Galaxy Store

​Istraživači kompanije NCC Group, koja se bavi sajber bezbjednošću, otkrili su ranjivosti u Galaxy Store aplikaciji, koja je...

AGRO SAVJET: Plodored u povrtarskoj proizvodnji

Plodored je organizovano smenjivanje povrtarskih usjeva na istoj parceli u toku određenog broja godina, obično 3 do 7...

SERVISNE INFORMACIJE za 27. januar: Prekidi u snabdijevanju električnom energijom

Prema najavama iz „Elektro-Bijeljina“ a.d. Bijeljina, planirana isključenja za danas su: korisnici koji se napajaju električnom energijom sa trafostanice...