SG BIJELJINA: Zlatan Lazarević, SNSD – Dobro je vođeno računa s kojih stavki skidamo sredstva, a na koje prebacujemo, kada smo ulagali amandmane (video)

Datum:

Share post:

Odbornik Kluba odbornika SNSD Bijeljina Zlatan Lazarević, komentarišući 18. sjednicu Skupštine Grada Bijeljina, istakao je budžet kao bitnu tačku Dnevnog reda, ali i amandmane koji su, kako kaže, pažljivo razmatrani i ulagani.

„Na današnjoj Skupštini Grada, prva tačka koja je bila bitna je budžet Grada za 2023. godinu, što je jedan od najznačajnijih dokumenata koje usvaja Skupština. Budžet je usvojen sa amandmanima. Koalicija „Dogovor za Bijeljinu“ je uložila amandmane u vrijednosti oko 2 miliona i 700 hiljada KM, gdje god smo smatrali da treba da budemo socijalno osjetljivi i gdje treba da povećamo izdvajanja iz gradskog budžeta. Prije svega, za poljoprivredu, za djecu u privatnim vrtićima, za konkretne zahtjeve, za kapitalne investicije u mjesnim zajednicama koje smo zaprimili. Dobro je vođeno računa o tome kad je sa nekih stavki skidano, da bi se prebacilo na druge. Gledalo se na izvršenje u 2021. godini i na izvršenje u šest i devet mjeseci u ovoj godini. Nijedna stavka nije ispod tog nivoa. Ono što je Gradska uprava pokazala kao svoj kapacitet u korištenju tih sredstava je ispoštovano u amandmanima što se tiče budžeta“, objasnio je Lazarević.

Kao sljedeću bitnu tačku, izdvojio je regulacione, odnosno urbanističke planove za tri bijeljinske mjesne zajednice.

TESTNA REKLAMA

„Bez obzira na sva stručna objašnjenja, ostali smo uzdržani kada je u pitanju bila mjesna zajednica „Filip Višnjić“. Savjet mjesne zajednice se negativno izjasnio o tom regulacionom planu i mi smo bili uzdržani. Ne bismo da zanemarimo volju građana, oni su nas birali i to je razlog što smo bili uzdržani. Što se tiče „Galca“, nije bilo puno neusvojenih primjedbi, možda desetak posto. Za razliku od „Filipa Višnjića“ gdje je bilo 70% neusvojenih primjedbi. Konačno je usvojen program za korištenje sredstava podsticaja u poljoprivredi. Nakon izlaska u Službenom glasniku, drugi dan stupa na snagu ovaj program i stvara uslove Agrarnom fondu da krene sa isplatom podsticaja. U međuvremenu, očekujemo da onaj milion koji smo budžetom usvojili, bude prebačen iz gradskog budžeta i da nam stigne saglasnost za izmjenu Pravilnika, gdje smo povećali podsticaje za pšenicu sa tri na pet pfeninga po kilogramu. Nadam se da će neki podsticaji biti isplaćeni i do Božića zavisno od brzine izlaska Službenog glasnika, a da se do Srpske nove godine ili Jovanjdana isplati i pšenica i da i ovu godinu završimo sa rekordnim budžetom sa 2.700.000 KM i sa maksimalnim isplatama po svim članovima podsticaja“, rekao je Lazarević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NIKAD ROB! Nenad Nešić nije pokazao tri prsta u Sarajevu… prvo je poljubio skupljena tri prsta u položaju za pravljenje “osjene tijela krstom“…

NIKAD ROB! Nenad Nešić nije pokazao tri prsta u Sarajevu... prvo je poljubio skupljena tri prsta u položaju...

Isplaćeno 361.572 KM podsticaja za premiju za povrće

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 361.572 KM obaveza po osnovu podsticaja za razvoj...

Nedostaje još 1.000 KM! Nataša Ćejić treba pomoć dobrih ljudi da bi se izliječila (foto)

Nataši Ćejić sa samo 26 godina odstranjena je žučna kesa, ali borba za zdravlje i dalje traje. Nedostaje...

Teodora Terzić iz Bijeljine – jedina žena među 65 vitezova, plivala za Časni krst (foto, video)

Zahvaljujući medijima, i ove godine imali smo priliku da vidimo ko je sve zaplivao za Časni krst na...