SG BIJELJINA: Petrović – Neusvajanje Izvještaja “Vodovoda“ i sredstva Agrarnom fondu su čisto politikanstvo i priprema za izbore (video)

Datum:

Share post:

Savjetnik Gradonačelnika Bijeljine Radiša Petrović, danas se obratio novinarima u ime Gradonačelnika Ljubiše Petrovića koji je, kako je rekao, bio odsutan iz Bijeljine zbog ranije dogovorenih obaveza.

„Pored redovnih tačaka Skupštine Grada Bijeljina, osvrnuo bih se na pojedine tačke sa današnje sjednice i to izvještajima o radu komunalnih preduzeća. Izvještaji preduzeća a.d. „Komunalac“ i „Gradska toplana“ su usvojeni, za razliku od Izvještaja o poslovanju a.d. „Vodovod i kanalizacija“ za 2021. godinu koji nije usvojen od strane skupštinske većine. Neusvajanje ovog izvještaja smatram čistim politikanstvom“, rekao je Petrović i dodao:

„Moramo u obzir uzmeti činjenicu da je ova ista skupštinska većina prošle godine usvojila Izvještaj o radu „Vodovoda i kanalizacije“ za 2020. godinu, a po svim našim informacijama, te godine su stvoreni najveći gubici u „Vodovodu“ – firma je dovedena u tešku situaciju, međutim, u tim trenucima, skupštinsku većinu nije zanimalo stanje u „Vodovodu“, nego je usvojilo Izvještaj o radu, a svi nagomilani problemi su ostali na leđima sadašnjeg rukovodstva. Današnja Skupština grada nije izglasala, odnosno usvojila Izvještaj o radu „Vodovoda i kanalizacije“, odnosno nije prepoznala rad, da se proba sačuvati „Vodovod“, da se probaju sačuvati porodice zaposlenih u ovom preduzeću i da se ono proba staviti na zdrave noge“, istakao je Petrović.

Savjetnik Gradonačelnika je naveo da je za pohvalu kada se sredstva „sliju“ u Bijeljinu, odnosno u Semberiju, ali da je upitna odluka o raspoređenju sredstava koja je dobio Agrarni fond.

TESTNA REKLAMA

„Svi znamo da su Agrarnom fondu Grada Bijeljina doznačena sredstva od Kompenzacionog fonda u iznosu od 3 miliona KM. Za svaku je pohvalu da bilo koja sredstva dođu u Semberiju, u Bijeljinu, međutim, malo je čudna sama odluka koja raspoređuje trošenje tih sredstava. To su te dvije tačke – jedna je podrška izgradnji infrastrukture, asfaltiranja nekategorisanih i kategorisanih puteva na području Semberije u iznosu od 2 miliona i 700 hiljada KM, kao i podrška izgradnji javne rasvjete. Malo je simptomatično da baš ovdje i sada, kada izborna kampanja kuca na vrata, Agrarni fond dobije sredstva od 3 miliona maraka baš za asfaltiranje i izgradnju ulične rasvjete. Već imamo informacije da su se pojedini putevi počeli pripremati za to asfaltiranje, javna nabavka je raspisana, a tek danas na Skupštini imamo donošenje ove odluke“, objasnio je Petrović.

Kako kaže, kada se usvajao budžet za 2022. godinu, skupštinsku većinu nije toliko interesovalo asfaltiranje puteva po Semberiji što govori činjenica da je amandmanom skupštinske većine Odjeljenju za STAKOM i zaštitu životne sredine umanjen iznos za oko 900.000 KM baš za ove djelatnosti i poslove koje sada radi Agrarni fond.

„Ovdje imamo čistu političku priču i pripremu za izbore, za kampanju. U vrijeme kada se u poljoprivredi dešavaju razni problemi, Agrarni fond je odlučio da ta sredstva uloži u infrastrukturu, u puteve i kao jedan od glavnih razloga današnje odluke je ostanak mladih na selu. Ako će samo to da doprinese ostanku mladih – asfaltiranje puteva i rasvjeta… Mislim da se trebamo drugačije postaviti i okrenuti drugim stvarima da bi mladi ostali na ovim prostorima“, zaključio je Petrović.

Na pitanje novinara portala Dešavanja u Bijeljini, zbog čega se u Dnevnom redu na ovoj sjednici kao tačka Dnevnog reda nije našao Nacrt rebalansa budžeta iako je ranije, na međustranačkom sastanku, najavljen, savjetnik Gradonačelnika je rekao da je on još u izradi i da će u skupštinsku proceduru biti poslat na sljedećoj sjednici Skupštine.

Savjetnik je, takođe, rekao da su u Skupštinu materijali poslati 5. avgusta, a da su 8. avgusta dobili dopis Skupštine grada u kome se tražili termini kada je Gradonačelnik prisutan u Bijeljini i koji bi mu termini odgovarali za sazivanje Skupštine.

„Gradonačelnik je ponudio dva termina – 16. i 17. avgust, međutim, taj dopis i termini su ignorisani od strane skupštinske većine, nije ni odgovoreno na njih. Zatim, drugi put je poslat dopis za nove termine i Gradonačelnik se nije oglasio, jer na prethodni dopis nije odgovoreno i ti termini su ignorisani, te zbog nekih ranije dogovorenih obaveza, Gradonačelnik danas nije u Bijeljini“, rekao je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...