Odbornik Mustafa Gradaščević, podnio je inicijativu da Grad Bijeljina izdvoji određena finansijska sredstva za pomoć stanovništvu u Gazi koje je pogođeno ratom.

„Podnosim inicijativu da Grad Bijeljina u skladu sa raspoloživim budžetskim resursima, izdvoji određena finansijska sredstva za pomoć stanovništvu ratom pogođene Gaze. Svi ljudi, a posebno mi sa područja Balkana, koji smo nedavno sviedočili strahotama ratnih dešavanja i stradanju nedužnih civila, moramo razumjeti patnje stanovnika Gaze i ostalih dijelova Palestine, koji se suočavaju sa najtežom humanitarnom krizom do sada. Broj ubijenih civila, a pogotovo nedužnih staraca, žena i djece raste iz sata u sat, a ustanove za pružanje medicinske pomoći su pred kolapsom. Od 21. oktobra pošilijke humanitarne pomoći su počele pristizati u Gazu u ograničenim količinama. Međutim, za spas dječijih života i nedužnih palestinskih porodica, koje se nalaze u katastrofalnoj situaciji, potrebno je mnogo više. Potrebe za vodom, hranom, lijekovima, gorivom i osnovnim potrepštinama hitne su i ogromne“, naveo je Gradaščević.

Međutim, inicijativa nije prihvaćena, s obzirom da su odbornici glasali sa 14 glasova ZA i 11 uždržanih, a ukupno ih je bilo 29.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име