SG BIJELJINA: Marković, PDP – SNSD će doznačavati višemilionske iznose u svim gradovima u kojima “loše stoji“ (video)

Datum:

Share post:

Na jučerašnjoj 15. sjednici Skupštine Grada Bijeljina, Slaviša Marković, šef Kluba odbornika PDP rekao je da su na sjednici najviše pažnje privukle tačke izvještaja pojedinih gradskih preduzeća, kao i Informacija o stanju u poljoprivredi.

„Imali ste priliku da vidite da je na moj prijedlog upućen zahtjev Kompenzacionom fondu RS da se pomogne a.d. „Vodovodu i kanalizaciji“ sa 2 miliona KM. Pored toga, svakako jedna tačka koja je privukla najveću pažnju je Informacija o stanju u poljoprivredi. Imali smo priliku da vidimo veliki broj predstavnika poljoprivrednih udruženja. Bilo je puno polemike i suočavanja mišljenja kada su u pitanju određena sredstva koja su doznačena Agrarnom fondu Grada Bijeljina. U pitanju je iznos od 3 miliona KM koje je Kompenzacioni fond doznačio Agrarnom fondu Grada Bijeljina. Zabrinjavajuće je da je Agrarni fond i Upravni odbor Agrarnog fonda donio odluku da 3 miliona KM koji treba da idu poljoprivrednim proizvođačima, raspodjeli na sljedeći način: Odluka sadrži dvije stavke, jedna je da se 2 miliona i 700 hiljada KM prerasporedi za izgradnju i asfaltiranje putne infrastrukture na području Grada Bijeljina i 300 hiljada KM koje će ići na izgradnju ulične rasvjete. Postavlja se pitanje da li je ovo trenutno najpotrebnije poljoprivrednim proizvođačima na području Grada Bijeljina“, rekao je Marković.

Kako kaže, ni Komisija za poljoprivredu nije izrazila jasan stav po vom pitanju.

„Ono što je zabrinjavajuće je da je Agrarni fond već raspisao Javni nabavku za izvođača radova, što znači da su ova sredstva direktno namijenjena za kupovinu glasova, odnosno za kupovinu birača koji će 2. oktobra biti na biračkim mjestima. Zabrinjavajuće je da su sve procedure prekršene. Osnivač Agrarnog fonda je Skupština Grada Bijeljina i sredstva kojima upravlja Agrarni fond se donose na Skupštini Grada. Ne može „neki Upravni odbor“ donositi odluku gdje će se sredstva raspoređivati. Iz ove odluke se vidi, jasno piše, da će utrošak sredstava koja su doznačena Agrarnom fondu, kontrolisati Kompenzacioni fond i Ministarstvo finansija RS, što znači da Grad Bijeljina apsolutno nema više uvida u ta sredstva, niti će pratiti potrošnju tih sredstava. To je direktno kršenje Zakona o lokalnoj samoupravi“, objasnio je Marković.

TESTNA REKLAMA

Šef Kluba odbornika PDP kaže da bi na brzini rada nadležnih institucija svi mogli da pozavide i da to samo znači da će doznačena sredstva koristiti za izbore.

„Još jedna stvar vidljiva iz ove odluke – Upravni odbor je održao sjednicu 12. avgusta, a Kompenzacioni fond je sredstva doznačio 13. avgusta. Znači da se sve desilo u razmaku od par dana. Na ovakvoj hitnosti i brzini bi pozavidjeli sigurno i radnici u Hitnoj pomoći, jer ovako brza reakcija nadležnih institucija je dokaz da će ova sredstva sigurno biti korištena za izbore. Postavlja se pitanje kako je došlo do ovih sredstava? Kompenzacioni fond je osnovan od strane Vlade RS i koristi se za pomoć u slučajevima koji su nastali novonastalim problemima sa Korona virusom. Ona se koriste za suzbijanje zaraza, bolesti koje su nastale kao posljedica Korona virusa. Ono što je posebno bitno je – kakve veze korona ima sa asfaltiranjem i udaranjem bandera i ulične rasvjete na području Grada Bijeljina? Totalno je jasno da će Vlada RS u narednih mjesec dana, a ustvari sa novonastalom kampanjom, tamo gdje gubi izbore (a očigledno gubi u Bijeljini) doznačavati milionske iznose. Danas je to Bijeljina i treba očekivati i u drugim gradovima gdje SNSD i njihovi koalicioni partneri „loše stoje“, da će njihova milionska sredstva doznačavati preduzećima“, zaključio je Marković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini počelo ponovno brojanje glasova sa 13 izbornih mjesta

Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina počela je danas otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih...

Sastanak Izvršnog odbora RSS: Dokazali smo snagu, nastavljamo još jače

Republička stranka Srpske /RSS/ održala je večeras u Bijeljini sastanak proširenog Izvršnog odbora na kojem su analizirani rezultati...

“DESNA RUKA” Dodik o isključenju Igora Radojičića iz SNSD

NEKADAŠNJA “DESNA RUKA” Dodik otkrio šta misli o isključenju Igora Radojičića iz SNSD Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je...

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

Nebojša Vukanović, lider liste Za pravdu i red, komentarisao je za Klix.ba izborne rezultate i poručio da je...