SG BIJELJINA: Lazarević, SNSD – Gradonačelnikov cilj je bio da satanizuje SNSD (video)

Datum:

Share post:

Zlatan Lazarević, odbornik Kluba odbornika SNSD u Skupštini Grada Bijeljina, komentarisao je Izvještaj o radu Gradske toplane, koji je prihvaćen na 15. sjednici Skupštine Grada.

Lazarević ističe da je direktor, u odnosu na prošli put, uložio napore i napravio plan aktivnosti koje bi pojačale prihode i omogućile solventnije poslovanje Gradskoj toplani.

„Kada je bilo riječi o pomoći Gradskoj toplani, skupštinska većina je tražila samo da sve bude uredno i da izglasamo odluku. Direktora sam samo zamolio da u narednom periodu objasni nelogičnu pojavu u Gradskoj toplani, da u vrijeme kada je trošila po 3.000 tona uglja – pozitivno je poslovala, a u vrijeme kada troši 5.000 tona – negativno posluje. Mene lično interesuje, ko je pojeo ugalj?“, upitao je Lazarević.

Takođe, predstavljen je i Izvještaj AD „Vodovod i kanalizacija“, a za direktora, Lazarević je imao više pitanja.

TESTNA REKLAMA

Kako je istakao, “satanizacija “Vodovoda” dostigla je epske razmjere, a uskoro bi mogla da uđe i u Bibliju na osnovu Gradonačelnikovih riječi”.

„Gradonačelnik je svašta pričao o “Vodovodu”, a samo je trebao da podnese krivične prijave i pusti organi koji se bave tim da rade svoj posao. Evidentno je da je njegov cilj bio da satanizuje SNSD koji je sada u koaliciji sa rukovodećim kadrom iz tog vremena, a SNSD nema veze već 11 godina sa “Vodovodom”. SDS i PDP su upravljali “Vodovodom” svih proteklih godina, oni su nasljednici te politike, upravo oni koji sad najviše kritikuju“, rekao je Lazarević, te upitao direktora da li je realizovan kredit, s obzirom na „rijaliti program“ koji je prezentovan kada je na proteklim sjednicama bilo riječi o kreditu.

Lazarević je, takođe, istakao da ima informaciju da direktor “Vodovoda” radi privatni posao, te da je privatnost firme inokosna sa firmom koju vodi. On smatra da postoji mogućnost da je ta firma i učestvovala na tenderima, te da je direktor “Vodovoda” naprasno povećao platu za sto ljudi, bez ikakvih kriterijuma. Pritom su, kako kaže, međuljudski odnosi narušeni, zaposlen je pravni savjetnik koji je plaćen više nego izvršni direktor u “Vodovodu” – potpisan je i ugovor sa advokatskom kancelarijom, a pored toga, “Vodovod” ima i pravnu službu.

„Gradonačelnik je na pričama koje je pričao, gradio svoj imidž pravednika“, rekao je Lazarević.

Kada je riječ o Izvještaju AD „Komunalac“, Lazarević je istakao da je njegova jedina primjedba bila upućena na direktorovu konstataciju da bi prihodi mogli da se povećaju radom pauka.

„Mi kao Grad treba da obezbijedimo ljudima uslove za parkiranje, pa onda da ih kažnjavamo za nepropisno parkiranje. Mi smo u zadnjih mjesec dana ukinuli 50 parking mjesta u Ulici patrijarha Pavla“, rekao je Lazarević.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Predstava beogradskog Dramskog pozorišta „ELING“ u Bijeljini 17. oktobra

Za sve ljubitelje pozorišta 17.10.2022. u 20.00 časova predstava "ELING". Predstavu "ELING" izvodi beogradsko Dramsko pozorište. U predstavi igraju: Ljubomir...

DERMAMEDIC: U Sarajevu 29. oktobra „Neauvia Experience Day“ (foto)

Dugo iščekivani event godine "Neauvia Experience Day" koji je veoma zainteresovao naučnu javnost, a u stručnoj organizaciji dr...

Stanovnici MZ „Filip Višnjić“ Bijeljina nezavodoljni rješenjem iz Nacrta regulacionog plana

U Mjesnoj zajednici "Filip Višnjić" u Bijeljini, danas se okupilo tridesetak građana koji su medijima željeli da izlože...

SNSD BIJELJINA: „Volimo Srpsku i glasamo za Srpsku svim srcem!“ (foto)

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Gradski odbor SNSD Bijeljina još jednom poziva građane da, svjesni istorijskog trenutka,...